Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: Brüsszelnek mielőbb le kell állítania a migránskártyaprogramot

Pörge Béla

2019.04.04. 15:54

Brüsszelnek mielõbb le kell állítania a migránskártyaprogramot - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A miniszter kiemelte: aggasztó, hogy terroristák juthatnak migránskártyához, és elfogadhatatlan, hogy az EU, illetve az ENSZ pénzzel segíti az utazásukat, Európában tartózkodásukat.

Hangsúlyozta: a kormánynak információi vannak arról, hogy létezik a migránskaraván veszélye. Nem tudni, hogy ez valósággá válik-e, de ha igen, a magyar határvédelem felkészült, képes megvédeni az országot.

Gulyás Gergely kitért arra: fontos, hogy Magyarország ne váljon a bevándorlás áldozatává, de az ország nemzetközi kötelezettségein túlmenően szeretne segíteni mindenkinek, elsősorban a keresztény közösségeknek. Ezért úgy döntöttek, hogy két szíriai projekt támogatásával is segítenek – közölte.

Kifejtette: a szíriai Melkita Görögkatolikus Egyház projektjeit támogatják a Hungary Helps keretében, egy iskola újjáépítésére 794 millió, homszi házak és szociális intézmények felújítására pedig 318 millió forintot adnak. A cél, hogy a lehető leghamarabb olyan állapotokat teremtsenek, amelyek maradásra bírják az embereket, hiszen nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell elvinni az érintettekhez – magyarázta.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy van egy alapvetően bevándorláspárti Európai Bizottság, azon belül pedig egy kifejezetten bevándorláspárti migrációs biztos, ami elfogadhatatlan. Azért kell küzdeni az európai parlamenti kampányban, hogy olyan eredmény szülessen, amely azt a világos üzenetet hordozza, hogy az európai, illetve a magyar polgárok bevándorlásellenes bizottságot szeretnének – mutatott rá.

A Fidesz európai néppárti tagsága ügyében úgy fogalmazott: az EPP-nek nagyobb szüksége van a Fideszre, mint fordítva. A Fidesz a néppártban szeretne maradni, de ha például a pártcsalád tartalmi engedményeket tesz a bevándorláspárti erőknek, akkor a magyar kormánypárt nem tud együttműködni azzal – közölte, megismételve ugyanakkor, hogy a Fidesz a néppárti viszony normalizálására törekszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére