Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: A szabályokat be kell tartani, és be kell tartatni

Ányos Miklós

2020.11.04. 14:58

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban meghozott szabályokat be kell tartani, és be kell tartatni, így a vírus terjedése lassítható – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely a rendezvények korlátozásáról és a kijárási tilalom bevezetéséről szólva hangsúlyozta: a szabályok betartatásánál az eddiginél lényegesen nagyobb szigorra és következetességre kell számítani. Ebben nagy felelősségük van az intézményeknek, üzleteknek, klubtulajdonosoknak. Mindenkinek arra kell számítania, hogy ha valaki nem tudja a saját intézménye területén betartatni a szabályokat, akkor a boltot, üzletet vagy stadionokat be fogják záratni, és ebben az esetben ezek az intézmények zárva maradnak, vagy zárt kapuk mögött kell megtartani a rendezvényeket.

Ezek az intézkedések a remények szerint hozzá fognak járulni ahhoz, hogy a vírus terjedése lassuljon.

A miniszter kitért arra is, hogy a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az operatív törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját. Hozzátette: kormányülést hetente tartanak, így az erről szóló tájékoztatás is gyakoribb lesz.

Akcióképességre és gyorsaságra van szükség a koronavírus-járvány elleni védekezésben, ezért volt indokolt a rendkívüli jogrend, a veszélyhelyzet kihirdetése”

– közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: egy maszkhasználati szabályozás elfogadása is két hétig tartott az Országgyűlésben, erre most sem idő, sem lehetőség nincs. A vírushelyzet világszerte romlik, különösen Európában, és Magyarország sem kivétel.

Magyarország a fertőzöttség tekintetében a 10. a 27 európai uniós tagállam rangsorában, az átlagos halálozási szám pedig mintegy fele az EU átlagának. Ettől függetlenül a vírusfertőzés egyre többeket ér el Magyarországon is, egyre többen szorulnak kórházi kezelésre, számuk valószínűleg szerdán átlépi az ötezret – mondta Gulyás Gergely.

Arról is beszélt a miniszter, kérik az Országgyűléstől, hogy a kormány által 15 napra kihirdetett veszélyhelyzetet további 90 napra hosszabbítsa meg. Az ellenzéket e meghosszabbítás támogatására kérte, úgy fogalmazott, hogy ha már nem segítik a védekezést, ne nehezítsék azt.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére