Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: Az orosz kapcsolatok nem függetleníthetőek a hazai energiabiztonságtól

888.hu

2022.02.03. 07:42

Csütörtökön reggel tart Kormányinfót Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. Szóba került többek között a járvány kezelés mellett a gázbeszerzés kérdése és a szélkárosult gazdák helyzete is.

Gulyás Gergely először a járvány kezeléssel kapcsolatos döntésekről tájékoztatta a sajtót.

A védettségi igazolványról is beszélt, amivel kapcsolatban módosították a korábbi szabályzást.

„A kormány arra jutott, hogy az unióban a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban nem vezettek be szigorításokat, és ezért a kormány úgy döntött, hogy két oltással az oltási igazolványok május 1-ig érvényesek lesznek”

– ismertette a miniszter.

Gulyás Gergely említette azt is, hogy keleti és nyugati vakcinákból jelenleg 8 millió adag áll rendelkezésre. Ehhez tette hozzá Szentkirályi Alexandra, hogy Magyarország részt vesz az Európai Bizottság által kezdeményezett beszerzésben, melynek keretén belül PAX Covid gyógyszert szereznek be. Ebből ötvenezer kezelésre eleget fognak beszerezni.

A járvány védelmi intézkedés után a gázbeszerzés kérdéséről is tájékoztattak.

Gulyás Gergely beszélt arról az orosz kapcsolatok nem függetleníthetőek a hazai energiabiztonságtól.

A magyar kormányfő és az orosz elnök abban maradt, hogy az orosz fél nyitott az egymilliárd köbméteres pluszszállításra. Ha nincs orosz gáz, akkor nincs rezsicsökkentés

– ismertette Orbán Viktor Moszkvai útjának eredményét. Ezzel kapcsolatban később, kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a hazai 9 milliárd köbméteres gázszükségletből 5,5 milliárdot Oroszországtól szerezhet be, ha megvalósul a megállapodás az egymilliárd köbméter pluszról.

A miniszterelnökséget vezető miniszter áttekintette a februárban életbe lépő intézkedéseket.

A baloldal elvette, míg most visszaadják a 13. havi nyugdíjat, a gyermekesek visszakapják a tavaly befizetett adójukat, a 25 éven aluliaknak nem kell szja-t fizetnie

– ismertette Gulyás Gergely, majd hozzátette: A megemelt béreket is februáran fizetik ki. Mindezzel párhuzamosan 2022-ben nem lesz nagyobb 5 százaléknál a hiány.

A közelmúltban viharkárokat szenvedett gazdák ügyében megkezdte a munkát a kormány.

Gulyás elmondta, hogy jelenleg felmérik a károkat, és a kormány pluszforrásokat hoz létre a károsultak rendelkezésre. Jövő hét elejére derül ki a károk mértéke, és néhány héten belül megtörténhetnek a kifizetések

Valószínűleg többmilliárdos kárigénnyel kell szembesülni.

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére