Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: Elindul a vakcina-előjegyzési kampány

888.hu

2020.12.03. 11:45

Tegnap a kormány döntött arról, hogy elindul a vakcina-előjegyzési kampány – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai online kormányinfón.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, ha a fertőzöttek számát nézzük az Európai Unióban, Magyarország a 12. helyen van a 27 tagállam között, egy hellyel javult a helyezésünk. Az elhunytak tekintetében lényegesen kedvezőbbek a halálozási adatok az uniós átlagnál. Közölte: itthon és Európában is emelkedik az elhunytak száma. Elmondása szerint a mostani prognózisok decemberre teszik a fertőzésszám és a halálozások csúcspontját, ezt követően csökkennek majd a számok. A tömeges célzott tesztelésről azt mondta, hogy a múlt héten az unióban az ötödik legtöbb tesztet itthon végezték.

Közölte:

tegnap a kormány döntött arról, hogy elindul a vakcina-előjegyzési kampány.

Ismertetése szerint Müller Cecília országos tiszti főorvos levélben keresi meg a nyugdíjasokat. Ebben a levélben lesz egy regisztrációs lap és egy ingyenes válaszboríték, amelyben minden nyugdíjas ingyen vissza tudja küldeni a regisztrációs lapot.

Elmondta azt is, hogy jövő héten indul a vakcinainfo.gov.hu honlap, amelyen bárki regisztrálhat a vakcinára.

Gulyás elmondta: az oltási program államilag szervezett lesz, minden ezzel ellentétes állítás nem igaz.

A miniszter szerint Magyarország csatlakozott újabb két vakcinagyártó programhoz, minden letehetőséget igyekeznek kihasználni. A Pfizer esetében hónapokat csúszhat a szállítás Európába. Minden olyan oltóanyag-kapacitást lekötnek, amire lehetőség van.

50 milliárd forint értékben foglalt le vakcinakapacitást Magyarország”

– közölte.

A korlátozásokról szólva emlékeztetett: a jelenlegi szabályok december 10-éig vannak érvényben. A miniszterelnök a mai naptól szakemberekkel konzultál, ezt követően döntenek arról, hogy milyen intézkedések lesznek december 10-e után.

Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy a járvány a gazdaságra is hatással van. Kiemelte:

a kormány szerint válsághelyzetben nem szabad adókat emelni, lehetőleg csökkenteni kell azokat.

Elmondta, hogy több önkormányzat is adóemelésben gondolkozott. A kormány éppen ezért stabilizálta az adókat a 2019. december 31-i szinten, ennél magasabb adókat nem lehet bevezetni a rendkívüli jogrend időszakában.

A miniszter szólt az Európai Bizottság migrációs akciótervéről is. Szerinte ez a dokumentum állandó jelenségnek tekinti a migrációt, szavazati jogot és lakást biztosítanának a bevándorlóknak.

Gulyás Gergely szerint a baloldal eszközt keres, hogy a migrációt elutasító országokat sakkban tartsa, ennek az eszköznek az álneve jogállamisági kondicionalitás. Éppen ezért az Országgyűlés is kötelezte a kormányt, hogy semmiképp ne fogadjon el olyan javaslatot az uniós költségvetés részeként, amely a kormány politikai döntési lehetőségeit csökkentené bevándorlásügyben.

Bevándorlásügyben nem látunk semmilyen lehetőséget a kompromisszumra”

– jelentette ki.

A Szájer-ügy kapcsán Gulyás Gergely elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke tegnap nyilatkozott az ügyben.

Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett európai parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük”

– idézte Orbán Viktort a miniszter.

Gulyás szerint a kormány nem kívánja kommentálni azokat a spekulációkat, hogy Brüsszel bosszúja vagy titkosszolgálatok állnak az ügy mögött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére