Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: Junckerék az eddigi politikájuk bebetonozására törekednek

Bertha László

2019.07.31. 14:34

A távozó Európai Bizottság politikája bebetonozására törekszik, ezért támadta meg a magyar törvényeket, amelyek a migráció ellen hatnak – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ugyanakkor Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke enyhítheti az unió megosztottságát. Közölte, a megválasztott elnök alkalmas arra, hogy jól vezesse a bizottságot, konszenzust teremtsen a tagállamok között, hogy jól meghatározza az unió közös értékeit és enyhítse a közösség megosztottságát.

Fotó: MTI

Gulyás Gergely annak kapcsán beszélt erről, hogy csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben négyszemközti találkozón vesz részt Ursula von der Leyennel. A miniszter megerősítette, hogy a magyar kormány továbbra is bizalommal van a megválasztott bizottsági elnök iránt, és az első benyomások is pozitívak a november 1-jén hivatalba lépő új elnökről.

A távozó bizottság láthatóan az eddigi politikája bebetonozására törekszik a hátralévő néhány hónapjában, ez látszik abból is, hogy megtámadta azokat a magyar törvényeket, amelyek a migráció ellen hatnak

– jelentette ki a kormánypárti politikus.

Gulyás Gergely szólt az Európai Unió Bíróságának e heti döntéséről is, mivel ez a bíróság számára olyan lehetőséget adott, amelyet a magyar jog nem biztosít, vagyis hogy érdemben változtasson meg egy menekültügyi hatósági döntést. Ahogy fogalmazott, ez azt jelenti, hogy ma az Európai Unió jogára hivatkozással, de közvetlen normatív tartalom nélkül bővítik azokat a lehetőségeket, amelyekkel valaki akár visszaélésszerűen is menekültstátuszt kaphat. A miniszter egy konkrét esetet említett, amikor egy büntetett előéletű orosz állampolgárnak adott igazat az unió bírósága a magyar állammal szemben. Azt mondta, hogy a döntésből le kell vonni a következtetéseket, az ugyanis akár jogalkotási feladatokat is felvethet, amellyel kapcsolatban az igazságügyi miniszternek kell eljárnia.

Angela Merkel német kancellár augusztus 19-én a páneurópai piknik 30. évfordulójának megünneplésére érkezik Magyarországra – válaszolta egy másik kérdésre. Hangsúlyozta: a piknik a rendszerváltás szimbolikus eseménye, amelynek jelentősége azóta csak nagyobb lett. A rendezvényen – amelyre a német kancellár már korábban jelezte részvételét – ökumenikus istentiszteletet tartanak, amelyen Angela Merkel és Orbán Viktor is beszédet mond.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére