Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

György István: A regisztrált idősek beoltása most a legfontosabb feladat

MTI, 888.hu

2021.03.11. 17:30

A regisztrált idősek beoltása most a legfontosabb feladat – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

 

György István hozzátette: még mindig vannak olyan 80 évesnél idősebbek, akik regisztráltak, de még nem kerültek sorra. Az államtitkár közölte:

azt kérték a háziorvosoktól, hogy a megkapott listáról a legidősebbeket részesítsék előnyben.

Elmondta: az idősek oltásához minden eddiginél több vakcinát használhatnak fel, több mint 10 ezer AstraZenecát a háziorvosok adhatnak be, ami azt jelenti, hogy a héten országos átlagban praxisonként 20-21 idős embert tudnak beoltani úgy, hogy a nagyobb praxisok több oltóanyagot kapnak. A kórházi oltópontokon Pfizer- és Szputnyik V vakcina áll a legidősebb regisztráltak rendelkezésére. Az időseket – az eddigiekhez hasonlóan – a háziorvosok értesítik, átlagosan 24 embert küldhetnek a kórházi oltópontokra.

Közölte,

a háziorvosok még a héten is folytatják az oltást a Modernával, a korábban érkezett Sinopharm-oltóanyagot teljesen felhasználták”.

Ismertette: vasárnapig oltják be az AstraZeneca vakcinájával azokat, akik a múlt héten kaptak értesítést, és a védekezésben részt vevő rendvédelmi dolgozók, rendőrök, katasztrófavédelmisek és a határvédelemben részt vevő katonák oltása is megkezdődött.

A szerdától szerdáig tartó oltási héten több mint 100 ezer vakcina beadására van és lesz lehetőség – mondta az államtitkár.

„Minden felhasználható vakcinát a magyar emberek rendelkezésére bocsátunk, ehhez az kell, hogy az értesítettek elmenjenek az oltásokra”

– hangsúlyozta.

György István beszámolt arról, hogy az átoltottság tekintetében Magyarország a második az Európai Unióban. Eddig 1 149 557 embert oltottak be, közülük 327 428-an már a második adag vakcinát is megkapták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére