Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­ségét is körözi az Interpol

Pörge Béla

2018.11.22. 11:50

El­fo­ga­tó­pa­ran­csot adott ki az In­ter­pol Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­sége ellen.

An­to­a­neta Vas­si­leva ellen nemzetközi pénzmosás a vád. A nő egyébként rég­óta kö­zeli barát­nője Dob­rev Klá­rá­nak, aki bolgár származása miatt egyébként is jól mozog a balkáni üzleti körökben – írja a Ripost.

Vassileva a bolgár ügyészség vádirata szerint svájci ingatlanokba fektette azt a pénzt, amit férje, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc üzlettársa és barátja kilopott egy szófiai bankból. A Ripost szerint 600 milliárdnyi összegnek veszett nyoma, ebből a pénzből vett svájci ingatlanokat Zürich és Genf környékén Dobrev Klára barátnője, ezért keresik őt a bolgár és a nemzetközi hatóságok is.

Vassileva férjéhez hasonlóan elmenekült a bolgár igazságszolgáltatás elől, ezért a bolgár kormány az Interpol segítségével körözi őt is. Annyit már tudni, hogy a nőnek négy bankszámlája is van Svájcban, egy hétmilliárdos villát már le is foglaltak a hatóságok, ám ez csak egy kisebb ingatlannak számít a Vassilev család esetében.

Bulgáriában már rosszabbul áll Vassileva szénája, hazájában 7 milliárd forint értékű vállalati részvényt, húsz egyéb bankszámlát, négy gépjárművet, 288 festményt és tizenhat ingatlant foglaltak le a bűnüldöző hatóságok.

Érdekesség, hogy nyoma veszett annak a VIP-listának, amin a körözött nő férje, Cvetan Vassilev azoknak a politikusoknak a nevét tartotta nyilván, akik vissza nem fizetendő hitelekben részesültek bankjától.

A pártból kiszivárgó információk szerint kommunikációs válságstábot állítottak fel, ennek feladata lenne, hogy valahogy lemossák magukról az egyre szennyesebb ügyet, illetve hogy kizárjanak minden olyan találgatást, amely a DK irodáiban ismeretlen okokból keletkezett tüzet összefüggésbe hozza a kirobbant Interpol-botránnyal – írja a Ripost.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére