Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány megint nagyot böffentett: vaskos fideszezéssel tereli magáról a gyanút

M. Kovács Róbert

2020.02.12. 17:14

Még politikai fegyvertársa is elismerte az ATV-n, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök adóoptimalizálás – magyarul: ügyeskedés – során tüntetett el százmilliókat, a „Böszme” mégis Facebook-videóban állítja: „törvényesen megszerzett és leadózott” jövedelmet kér rajta számon a közvélemény. Ráadásul teszi ezt a maga keresetlen és csiszolatlan stílusában, „narancsillatú borzocskáimat” emlegetve.

Gyurcsány „Böszme, Kígyózó, Elkúrtuk” Ferenc ismét javított a közbeszéd színvonalán, amikor is láthatóan megsértődött, hogy a Fidesz számonkéri rajta százmilliós simliskedését, ezért

narancsillatú borzocskáimnak

szólította a vagyoni helyzetét firtatókat. Túl azon, hogy megszólításával Gyurcsány nemcsak Hollik Istvánt, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, de számos, a vagyoni körülményeit firtató riportert és újságírót is „leborzozott”, még ahhoz is volt kellő vastagságú arcbőre, hogy „törvényesen megszerzett és leadózott” jövedelemként emlegesse azt a 2 milliárd forintot, amit az elmúlt 4 évben kivett az Altusból úgy, hogy ez

a nem aprócska összeg valamiért mégsem jelent meg a vagyonnyilatkozataiban.

Azt tudjuk, hogy Fletó nagyon ott van, ha magyarázni kell a bizonyítványt, hiszen még az „elkúrást” és a gumilövedékes sortüzet is két évig próbálta kidumálni, mire végül a közvélemény nyomására párttársai lefeszegették ujjait a kormányról, s így ő lehetett Magyarország rendszerváltás utáni történelmének első és egyetlen hivatalában megbukott miniszterelnöke.

Ugyanakkor most azért arcpirító, hogy valamilyen „átláthatósági törvényjavaslattal” igyekszik elterelni magáról a figyelmet és vaskosan fideszezik. Kicsit arra emlékezteti az embert, mint amikor a magyar kormányfő titkos bankszámláival vakította a népet hetekig a 2018-as választások előtt, aztán végül olyan se füle, se farka, bizonyítatlan maszlaggal állt elő, hogy a sajátjai is kis híján körberöhögték.

Most is érdekes a helyzet, hiszen az ATV kedd esti műsorában Magyar György, a DK-elnökkel egy követ fújó MSZP soraiban szolgálatot teljesítő ügyvéd is elmagyarázta az ATV kamerái előtt:

amit Gyurcsány tett, az nem törvénytelen, adóoptimalizálásnak hívják.

Ez utóbbi annyit tesz, hogy az Altus Zrt. osztaléka kedvezményesebben adózik, mint Fletó bármely más személyi bevétele, ezért választhatta a pénzszerzésnek ezt a módját. A magyar kisember ezt azonban nem adóoptimalizálásnak hívja, hanem ügyeskedésnek és az átlagos kisvállalkozó azért igyekszik kerülni az ilyen húzásokat, hogy aztán ne kelljen céges papírjaival hosszasan ücsörögni valamelyik NAV-igazgatóság irodájában.

Gyurcsánynál ez viszont „törvényesen megszerzett és adózott” bevételt jelent.

Mondjuk annyiban legalább konzekvens, hogy vélhetően a KISZ-vagyon privatizációját is annak tartotta.

Ja, persze arról most sem beszélt, hogy mire költötte el ezt az irdatlan mennyiségű lóvét…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére