Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik hadilábon áll a valósággal: csupán egy mandátumot nyertek

Sümeghi Lóránt

2019.05.27. 15:48

Nagyon úgy tűnik, hogy a tavaly áprilisi kijózanító vereséghez hasonlóan a tegnapi pofára esés is súlyosan megviselte a Jobbikot.

Az európai parlamenti választásokon elért kínos, 6,42 százalékos eredményt követően bizonyossá vált, hogy a Jobbik, amely évek óta megpróbálta önmagát a legerősebb ellenzéki pártnak beállítani, egész egyszerűen pofára esett. Nem véletlenül nem tartottak eredményváró rendezvényt sem. A széteső lelkivilággal küszködő pártvezetés válságkommunikációja ráadásul azzal is ráerősített erre az érzetre, hogy külön hangsúlyozta:

a párt megmaradása a legnagyobb sikere a vasárnapi választásnak.

A gyatra eredmény pedig azt jelenti, hogy a Jobbik – az MSZP-Párbeszédhez hasonlóan – mindössze csak egyetlen képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

Ezzel pedig Sneider Tamás jobbikos elnöknek is tisztában kellett lennie, azonban a Facebook-oldalán valami oknál fogva többes számban kezdett el beszélni az egy szem jobbikos mandátumról:

Az eredményétől függetlenül garantálom, hogy minden képviselőnk kiváló munkát fog végezni, és a dolgozó magyar emberek érdekeit fogják képviselni az Európai Parlamentben!

Emlékezetes, a vasárnapi választáson 52 százalékos rekordgyőzelmet aratott a Fidesz. Az eredményekkel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, „mindannyian tudjuk, hogy a népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában, tehát nyugodtan mondhatjuk: korszakos győzelmet arattunk.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére