Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez sem az EU: hat repülőgép hoz védőeszközt Kínából Budapestre szerdán

Horváth Tamás

2020.04.01. 13:12

Erről Szijjártó Péter beszélt a Facebookon.

Szerdán hat repülőgép érkezik Kínából Budapestre, amelyek többek között 12 millió maszkot, 30 ezer overallt és 200 ezer arcvédőt hoznak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy, a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A tárcavezető kifejtette, a világjárvánnyal szembeni védekezés egyik frontja az egészségügy. Az egészségügyi védekezés nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele, hogy megfelelő számú és megfelelő minőségű védőfelszereléssel rendelkezzenek az orvosok és az ápolók – közölte.

Kiemelte, ebből a szempontból komoly jelentősége van annak a szerdai szállítmánynak, amelyet összesen hat repülőgép hoz Budapestre. A gépeknek a fedélzetén 12 millió maszk van, emellett pedig egy komplett gyártósor, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, mindemellett 30 ezer overallt és 200 ezer arcvédőt is Budapestre szállítanak a repülőgépek, ezeket természetesen az egészségügyi dolgozók használhatják az elkövetkező időben a járvány elleni harcban.

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra, hogy lélegeztetőgépeket és a védekezéshez szükséges eszközöket, maszkokat, arcvédőket, szemüvegeket, kesztyűket hozzanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére