Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatvan új autóbusz áll forgalomba a budapesti és elővárosi közlekedésben

888.hu

2020.10.27. 21:30

A budapesti közösségi közlekedés fejlesztésének részeként a kormány százszázalékos finanszírozásával 60 új, korszerű autóbusz áll forgalomba a budapesti és elővárosi közlekedésben – mondta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden Budapesten, a Mercedes-Benz Conecto G típusú buszok sajtóbemutatóján.

Fürjes Balázs közölte: a kormány 6 milliárd forintot biztosít a 60 akadálymentes, alacsony padlós, légkondicionált, környezetbarát csuklós busz beszerzésére.

A hathengeres, 360 lóerős dízelmotorok a legmagasabb környezetvédelmi követelményt támasztó Euro 6d környezetvédelmi normának is megfelelnek

– ismertette.

A buszok a menetrendszerű fővárosi közlekedés részei, többek között a 169-es, a 84-es, a 89-es és a 94-es buszok vonalain közlekednek, a XVII., a XVIII. és a XXI. kerületben, és Pécel, Gyál és Szigetszentmiklós agglomerációs vonalait is kiszolgálják – ismertette.

A járművekben magyar hozzáadott érték is található, a biztonsági, a diagnosztikai és az utastájékoztatási rendszert, valamint a zárt vezetőfülkét Debrecenben, a magyar szállítónál építik be – tette hozzá az államtitkár.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: Budapest fejlesztésének legfontosabb területe a közlekedés, a kormány célja, hogy az emberek gyorsabban, kényelmesebben, kevesebb átszállással és környezetbarát járműveken juthassanak el úti céljukhoz, valamint kevesebb közlekedési dugó és tisztább levegő legyen.

Mint mondta,

a célok megvalósítása érdekében a budapesti városvezetéssel együttműködésben folyamatosan javítani kell a közösségi közlekedés minőségét, meg kell építeni a hiányzó külső körúti elemeket, amelyek elkerülhetővé teszik és ezzel tehermentesítik a belvárost,

valamint a fővárossal közösen meg kell építeni a külső csomópontokban a P+R parkolók hálózatát, ami lehetővé teszi, hogy az emberek letegyék autóikat, és átszálljanak a közösségi közlekedésre.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a forgalomba állított új buszok is megerősítik azt a tényt, hogy Budapest nem csak a belvárosból áll. A kormány azt vallja, hogy Budapest minden lakója, minden városrésze egyenrangú, a külső kerületekben, valamint az agglomerációban lakókat is megilleti a jó közlekedés.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a főváros és az agglomeráció közösségi közlekedése megújításának szimbólumaként értékelte a forgalomba kerülő új buszokat. Mint mondta, a környezetbarát járművek jelzik, hogy mennyire szorosan összefügg Budapest és az agglomeráció közlekedése.

A most forgalomba álló harminc buszt a magyar kormány megrendelésére a Volánbusz üzemelteti, a MÁV-csoport részeként, ugyanakkor kék színűek, mert a fővárosi közösségi közlekedési rendszer részei. Aki Budapesten száll fel a járművekre, a BKK bérleteivel és jegyeivel is igénybe tudja venni a szolgáltatást. A buszok kiszolgálják az agglomeráció településeit és a főváros külső kerületeit is

– jelezte.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a már megvalósult beszerzések eredményeképpen az elmúlt két évben 866 új és újszerű autóbuszt állított forgalomba a társaság. A tervek szerint jövőre újabb 600 járművel bővülhet a flotta.

A fővárosban és az agglomerációban forgalomba álló Mercedes-Benz Conecto G csuklós buszok részei annak a 90 darabos flottának, amelyet a jármű-fiatalítási program keretében szereztek be.

Ilyen buszok közlekednek Zalaegerszegen, Székesfehérváron és Győrben is, illetve hamarosan megjelennek Szombathelyen és Gyulán

– ismertette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére