Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Holnap Budapesten startol az első európai CPAC

888.hu

2022.05.18. 20:30

Az, hogy az első európai CPAC-et éppen Magyarországon tartják, és ezzel a magyar főváros pár napra a világ konzervatívjainak fővárosává is válik, elismerése a magyar jobboldal munkájának, teljesítményének – vélekedett Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Matt Schlapp-pel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnökével tartott közös sajtótájékoztatóján, amelynek témája az első európai Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) volt. A CPAC Hungary-t május 19-20. között rendezi a két szervezet Budapesten.

 

A nemzetközi konzervatív politikai találkozó szlogenje: „Isten, haza, család”, és célja, hogy egybegyűjtse mindazokat az USA-ból, Európából, Magyarországról és a nagyvilágból, akik részesei akarnak lenni annak a konzervatív reneszánsznak, amelynek Magyarország az egyik élharcosa.

CPAC-et 1974 óta rendeznek az Egyesült Államokban, de az utóbbi években más országokba is elvitték az amerikai jobboldal nagy konferenciáját. Az amerikai szervező ACU választása azért esett az Alapjogokért Központra, mint társszervezőre, mert megbízható partnerként tekint rá.

 

Szánthó Miklós elmondta, nagyon büszke arra, hogy első európai helyszínként Magyarország adhat otthont a CPAC-nek.

Kiemelte, hogy azért esett a választás hazánkra és Budapestre, mert a magyar jobboldal tudta megvalósítani azt a modellt és politikát, ami bizonyította az elmúlt 12 évben, hogy bármilyen támadás éri az Isten, haza, család hármas értékegységet, meg lehet azt védeni. Ez a mottó fejezi ki legjobban azt, amiben mi, konzervatívok hiszünk, és ezek azok az értékek, amik legnagyobb veszélyben vannak.

 

Végső soron hálásak is lehetünk, hogy az említett értékeket össztűz alá vette a balliberális oldal, hiszen ezzel természetes ellenreakciót váltottak ki a konzervatívoknál.”

– vélekedett.

 

Szánthó szerint a CPAC a bizonyíték arra, hogy az eddigi feltételezésekkel ellentétben a nemzeti erők igenis együtt tudnak működni nemzetközi szinten: a világ minden tájáról érkező, mintegy 200 magas rangú vendég demonstrálja ezt az összefogást. A konferencia lehetőséget ad, hogy megismerjük más országok konzervatívjainak kihívásait, és közösen hatékony ellenszert találhassunk a nemzetközi liberális fősodor ármánykodásaira.

 

Matt Schlapp, az ACU elnöke úgy fogalmazott: „a CPAC, mint a szabadság mozgalma terjed szerte a világon, de ez az első alkalom, hogy Európába hozták a rendezvényt, és keresve sem találhattak volna megfelelőbb helyet Magyarországnál”.

Mindenkit biztosított arról, hogy a konferencia fontos üzenetei el fognak jutni a világ minden tájára.

Kifejtette, hogy jelenleg kiélezett politikai küzdelem folyik Amerikában, és bár az amerikaiak mindig ellenezték a szocializmust és a kommunizmust, élen jártak ezen ideológiák elleni harcban, most mégis saját hazájukban kell fellépni ellenük.

Schlapp elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy a világ minden tájáról származó emberek osztják értékeiket, és kitartanak mellettük a szabadság megmentéséért vívott harcban.

 

A CPAC Hungary-n fellép többek között Candace Owens véleményvezér, Jordan Bardella, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke, Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök, és sokan online csatlakoznak, köztük Santiago Abascal, a VOX elnöke, Nigel Farage brit politikus és több amerikai törvényhozó is.

A főszónok Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke lesz.

 

Mellettük közel hatvan amerikai, európai és más partnerszervezet, politikusok, elemzők, újságírók és véleményvezérek érkeznek majd, hogy megvitassák, hogyan lehet felvenni a harcot az élet egyre több területét uralma alá hajtó globális liberalizmussal szemben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére