Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hoppá: Szeged szocialista önkormányzata beismerte, hogy mulasztott az uszodaépítéssel kapcsolatban

Horváth Tamás

2019.09.25. 21:18

Szorul a hurok Botka László nyaka körül.

Részleges beismerő vallomással felérő közleményt juttatott el a delmagyar.hu helyi hírportálnak a Botka László vezette szegedi önkormányzat az uszodaberuházással kapcsolatosban.

Mint azt a delmagyar.hu cikke alapján mi is megírtuk, a Miniszterelnökség azért kezdeményezett vizsgálatot az Állami Számvevőszéknél, mert Szeged szocialista önkormányzata a kötelező elszámolást a jogszabályi előírások és az ismételt felszólítás ellenére sem küldte meg. A Miniszterelnökség emellett arra is felszólította a várost, hogy ezt az összeget az idő közben hatályba lépett jogszabályváltozásra tekintettel tegye át a kereskedelmi számlájáról egy, a Magyar Államkincstárnál vezetett számlára, ugyanis eddig ezt is elmulasztotta a város.

Botka László, Szeged polgármestere | Fotó: MTI

Mivel Botka Lászlóék közleménye azt tartalmazza hogy „Szeged város önkormányzata az állami támogatást a kormány kérésének megfelelően átutalja a Magyar Államkincstárnál elkülönített számlájára”, lényegében elismerik, hogy ez még nem történt meg.

A városháza közleménye szerint egyébként Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az új, fedett uszoda beruházás minden szakaszában törvényesen és szabályosan, a Miniszterelnökséggel teljes együttműködésben járt el és jár el a jövőben is. A közleményben úgy fogalmaznak, Szeged város önkormányzata határozottan visszautasítja azt a rágalmat, hogy nem küldi az elszámolást a beruházás kapcsán. Elmondásuk szerint Szeged város önkormányzata rendszeresen és mindig határidőre küldi meg a beruházás műszaki és pénzügyi állásáról szóló beszámolót az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Miniszterelnökségnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére