Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen az, amikor a magyar szurkolók összefognak egy közös ügyért

Tóth Dalma

2017.06.25. 15:58

A Ferencváros, Újpest, Diósgyõr, Kispest, Nyíregyháza és Békéscsaba szurkolói félretették nézetkülönbségeiket és összefogtak egy közös ügyért.

Mindez Fülöpnek köszönhető. Hogy ki ő? Egy ártatlan kutya, aki elképesztő szenvedés közepette vesztette életet gazdájának köszönhetően.

Az Állatbarát Alapítványhoz érkezett bejelentés áprilisban egy rossz körülmények között tartott kutyáról. Az állatmentők kimentek a helyszínre de még ők is elképedve álltak a látottak előtt.

Egy fiatal, két- három év körüli németjuhász keverék kutyus kuporgott egy vashordóban, alig 1 méteres láncon, víz és élelem nélkül. A feje a felismerhetetlenségig eltorzult, köszönhetően a szorosan rácsomózott műanyag zsinórnak, és súlyosan le van soványodva"

– írták akkor Facebook-oldalukon.

Megpróbálták megmenteni Fülöpöt, egy ideig úgy tűnt, hogy sikerül is, de a négylábú végül feladta a harcot és az örök vadászmezőkre távozott. Ez már a sokadik állatkínzás volt, mégsem változik semmi. Az állatbarát szurkolók ezt megelégelve tüntetést szerveztek a Nagycserkeszre – ahol Fülöp "gazdája" lakik –, hogy a felhívják a figyelmet az állatok jogaira, és ne maradjanak következmény nélkül a négylábúval történtek.

A polgármester asszony tartva a tüntetőktől gyorsan intézkedni kezdett, és a szervezőket arról tájékoztatta, hogy Fülöp gazdáját azonnali hatállyal eltiltották az állattartástól – amit remélhetőleg majd ellenőriznek is –, valamint hat számjegyű pénzbírsággal sújtották az állatkínzót – bár az a jövő zenéje, hogy az összeg befizetésre kerül-e. Hozzátette, hogy a településen rendkívüli eb összeírást tartanak, és a helyi  állatorvossal együttműködve elkezdik a kóbor kutyák ügyének megoldását. Remélhetőleg ezek az ígéretek nemcsak hirtelen felindulásból születtek, hanem meg is valósulnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére