Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ingyenesen jár az oltás és a favipiravir akkor is, ha érvénytelen a tajszám

888.hu, MTI

2021.04.13. 08:15

Most, a koronavírus-járványban az a legfontosabb, hogy mindenki megkaphassa a védőoltást, és a betegség elleni gyógyszer is eljuthasson azokhoz, akiknek szükségük van rá – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

 

Az adóhivatal április 7-éig csaknem 66 ezer olyan magánszemély adatait adta át a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek (NEAK), aki úgy halmozott fel hathavi tartozást, hogy jellemzően még csak a fizetéskönnyítési igényét sem jelezte. Pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendkívül méltányosan jár el járulékügyekben – hangsúlyozta az államtitkár.

Eddig 13 ezren kértek fizetési kedvezményt, az esetek 85 százalékában az adóhivatal engedélyezte is ezt, így több mint 213 millió forintnyi tartozásra kaptak könnyítést az érintettek

– tette hozzá Izer Norbert.

A járuléktartozás rendezésére elegendő időt biztosítva az adóhivatal február 13-a helyett március 10-én adta át a több mint hathavi tartozók adatait a NEAK-nak.

Az egészségügyi hivatal ezt követően érvényteleníti az érintettek tajszámát, ami azzal jár együtt, hogy az állami egészségügyi szolgáltatást már nem vehetik igénybe ingyenesen – idézte fel az államtitkár.
Mint mondta: most, a koronavírus-járványban az a legfontosabb, hogy mindenki megkaphassa a védőoltást, és a betegség elleni gyógyszer is eljuthasson azokhoz, akiknek szükségük van rá.

Ezért a tajszám esetleges érvénytelenítése ebben a két esetben nem jár negatív következményekkel.

Az államtitkár kitért arra is, hogy március 10-e óta a két szerv között az adatátadás folyamatos, naponta történik; aki rendezi a tartozását, annak a lehető leggyorsabban újra érvényessé válik a tajszáma.

Április 7-éig már mintegy ötezer magánszemély rendezte a tartozását. Azok pedig, akik vagyoni, jövedelmi helyzetük miatt nem tudják megfizetni a havi nyolcezer forintot – amely összeg Európában a legalacsonyabb kötelezettség –, és nem felelnek meg a szociális rászorultság jogszabályi feltételeinek, a pótlékmentes részletfizetést vagy akár az egész tartozás elengedését is kérhetik a NAV-tól – részletezte az államtitkár.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére