Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét sikerrel szállt szembe a liberális fősodorral Orbán Viktor

888.hu - hirado.hu

2021.04.05. 17:40

A kezdeti bírálatok után Európában is iránymutatóvá vált a magyar miniszterelnök politikája – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a M1 Ma Reggel adásában.

A hirado.hu megírta,hogy a XXI. Század Intézet elkészített egy elemzést, melyben azt vizsgálták meg, hogy az oltások kapcsán hogyan változott az európai és magyarországi pártok álláspontja.

Deák Dániel elmondta, hogy a kormány először már novemberben arról beszélt, hogy alternatív források után kell nézni.

A DK már akkor petíciót indított a keleti vakcinákkal szemben majd a következő hónapokban intenzív oltásellenes kampányt folytattak”

– tette hozzá.

Elmondta, hogy Brüsszelből is támadások érték Magyarországot, mert önálló vakcinabeszerzést folytatott, és folytat a mai napig is. Aztán január végén kezdett megváltozni a politikai fősodor álláspontja, ahogy szembesültek a nyugati vakcinaszállítmányok akadozásával.

Magyarország az oltóanyag-beszerezése kapcsán követendő példa lett,

iránymutatóvá vált – tette hozzá.

Ausztria egymillió orosz oltóanyag beszerzését tervezi, de azok a magyar politikusok, akik korábban tiltakoztak a keleti vakcinák ellen, most sorba állnak érte – mondta az elemző.

Az elemzés összegzése szerint a kormány nem először száll szembe a liberális fősodorral.

2010 utáni magyar unortodox gazdaságpolitika kapott sok bírálatot, de 2015-ben a migrációs válság idején is hasonló forgatókönyv zajlott le, vagyis a kezdeti bírálatok enyhültek.

 

Sajtóhírek szerint a két DK-s politikusnak is felajánlották a vakcinát, de nem fogadták el – hangzott el az adásban.

Deák Daniel szerint nagyon súlyos következménye lett az ilyen típusú politikai hecckampánynak. Sokan politikai okokból nem oltatták be magukat és később életüket vesztették.

Nem véletlenül az ellenzéki pártok már nem állítják, hogy veszélyesek a keleti vakcinák, mivel ez szembemegy a választóik véleményével is. A migráció kapcsán is hasonló pálfordulást láthattunk”

– mondta Deák Dániel. Mikor látták, hogy saját szavazóik is azt várták el, hogy legyen a kormánynak saját bevándorláspolitikája, korrigáltak álláspontjaikon.

Közölte, hogy az ellenzéki pártok már a 2018-as választási kampányban is úgy tettek, mintha végig támogatták volna a bevándorláspolitikai intézkedéseket. Szerinte az ellenzéki pártok bocsánatot nem fognak kérni, ehelyett inkább tagadó kommunikációt folytatnak.

Egyes DK-s politikusok egyenesen azt állították, hogy a keleti vakcinák hamisítványok.

Folyamatosan keltették a bizalmatlanságot, amely egyértelműen oltásellenes kampánynak minősül”

– mondta.

Az oltások támogatottsága alacsonyabb volt a baloldali szimpatizánsok között. Ez viszont megváltozott és már többségbe kerülnek azok, akik beoltatnák magukat, mivel egyre többen tapasztalták a pozitívumokat.

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére