Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Isten ott van minden emberi szenvedésben”

888

2020.12.25. 18:55

Isten ott van minden emberi szenvedésben, a kórházakban és az oxigénsátor alatt is – mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján az óbudai evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten.

Fabiny Tamás prédikációjában elmondta: a karácsonyi történet arról szól, hogy Isten nemcsak a magasságban, hanem a földi világban, az emberek otthonaiban és szívükben is otthon akar lenni.
Isten, akinek a lakóhelye a menny volna, Jézus Krisztusban „egészen mélyre jutott”, mert a mélyen lévő, a szenvedő, a bűnös, az esendő, az istenkerülő embert akarja megtalálni – mondta.

Fabiny Tamás hangoztatta: Jézus nem steril körülmények között született.
A magasságban ugyan ott ragyogott a fényesség, de a földön szenvedés, mocsok és vér volt. Ma is ebben a szenvedésekkel, vérrel és mocsokkal szennyezett világban kell az igének testté válnia. Egy olyan világban, ahol üldöztetés, terrorfenyegetettség, klímaválság, munkanélküliség és világjárvány van – mutatott rá.

Isten karácsonykor egészen közel jött az emberhez, mert ő nem a távolság, hanem a személyesség Istene. A világjárvány miatt a távolságtartás időszakát éljük, és „fáj, hogy nem ölelhetjük meg családtagjainkat”. A karácsonyi történet mégis arról szól, hogy Isten át tudja hidalni a távolságot – mondta az evangélikus elnök-püspök.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére