Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt az ötvenezer facsemetés Városliget 2.0

Sümeghi Lóránt

2016.07.14. 12:28

A fõvárosi tervekhez hasonlóan elképesztõ méretû zöldfelület kialakításába kezdett a pécsi önkormányzat, melynek keretében több, mint ötvenezer facsemete kerül elültetésre.

A fővárosi tervekhez hasonlóan elképesztő méretű zöldfelület kialakításába kezdett a pécsi önkormányzat, amelynek keretében több, mint ötvenezer facsemete kerül elültetésre.

Az elmúlt évek során tisztán kirajzolódott, hogy Magyarország rendbetétele és modernizálása egyáltalán nem csak a fővárosra korlátozódik - kezdve a kórházfejlesztésektől, a sportkomplexumokon át, egészen az átfogó városrehabilitációkig.

Ennek fényében nem is meglepő, hogy Dr. Páva Zsolt fideszes pécsi polgármester egy gigantikus méretű liget-beruházást kezdeményezett, amely a fővárosi Városliget fejlesztéséhez hasonlóan minőségi változást fog hozni a lakosok életébe.

Ennek érdekében egy közel 170 hektáros területen átfogó, aktív zöldfelületet szeretne kialakítani az önkormányzat, amelyben egy több, mint ötvenezer facsemetéből álló erdőtelepítési program is helyet kap.

A kezdeményezés akkora népszerűségnek örvendett, hogy a Pécsi Tudományegyetem is jelezte, hogy összesen 650 facsemetével járulna hozzá a projekthez.

Ahogyan egy modern, strukturált parkrendezés minden esetben magában hordozza az épületek, és különböző objektumok korszerűsítését, így természetesen a pécsi liget-projekt is számos újdonságot fog kínálni a lakosok és a látogatók számára. A tervek szerint lesz

  • csúszdapark,
  • különböző ingyenes sportpályák,
  • gyermekek számára kialakított kerékpáros pályák,
  • haditechnikai park,
  • és természetesen egy parkoló is.

A hír feltehetően rosszul fog esni azoknak az álcivil ligetvédőknek, akik az elmúlt hetekben mindenáron be szerették volna bizonyítani, hogy a kormány lényegében egy középkori mentalitással rendelkező környezetpusztító gépezet. Ráadásul már egyetlen egészséges fát sem fognak kivágni a budapesti ligetrendezés kapcsán, így a maréknyi provokátor léte teljes mértékben okafogyottá vált.

Ki tudja, talán már el is indultak a rasztások Pécs felé.

(Forrás)


Ezeket olvastad már?

  • Felvételen: a ligetvédők akasztással fenyegetőznek
  • Hatalmas öngólt lőtt Karácsony ligetvédő Gergely
  • Ilyen drogtanyát alakítottak ki a ligetvédők maguk körül

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére