Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jelentõsen javult a közbiztonság Miskolcon

Forisek Ádám

2018.04.04. 07:24

Hubay György, a miskolci közgyûlés rendészeti bizottságának elnöke beszélt arról, hogy jelentõsen csökkent a bûncselekmények száma Miskolcon.

Az elnök, aki egyúttal Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú egyéni választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje, szerdán beszélt a Magyar Időknek arról, hogy feleannyi kiemelten kezelt bűncselekményt követnek el manapság Miskolcon, mint 2012-ben, a közterületen elkövetett bűntettek száma pedig 56 százalékkal mérséklődött az utóbbi nyolc évben. Csökkent továbbá a rablások és a lopások száma is.

Kriza Ákos polgármester a lapnak arról beszélt, hogy a közbiztonság javulása nagyrészt a 2013-ban megalapított miskolci önkormányzati rendészetnek köszönhető.

A rendelkezésre álló összeg évről évre növekszik: 2016-ban több mint 700 millió forintot, 2017-ben pedig már több mint egymilliárd forintot költöttünk erre a célra."

Kitért arra is, hogy bővíteni tudták a rendészet állományát: a kezdeti 90 főről mára 160-ra emelkedett a létszám. Hubay György ezt azzal egészítette ki, hogy a közbiztonság javításához a hatékony térfigyelő rendszer is hozzájárul, amely ma már 302 kamerából áll. A villamosvonal mentén további 132 kamerát helyeztek el, így megállópáronként hat eszköz tartja szemmel a területet.

A rendteremtéssel szorosan összefügg a miskolci telepfelszámolási program, amelyet a város lakóival egyetértésben indítottak el 2014-ben. A polgármester azt mondta, hogy az úgynevezett számozott utcák 270 lakásából 106-ot számoltak fel eddig. Hozzátette, hogy a nyomortelepek eltüntetésével megszűnnek a szeméthegyek, tovább csökken a bűnözés és értékesebbé válnak a környékbeli ingatlanok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére