Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobboldalisága miatt nem vették fel a Soros-egyetemre

Bokor Gábor

2017.04.19. 17:28

Dr. S. Ágnes beperelte Soros György egyetemét, mert a többdiplomás, cigány származású asszonyt az egyetem diszkriminálta.

A cigány származású felperes szerint ő az egyedüli a világon, aki a felvételének elutasítása miatt perelte be a Soros-egyetemet. A nő terve az volt, hogy a program elvégzése után külföldön folytatja majd jogi doktori tanulmányait.

Dr. S. Ágnes szerint a felvételi eljárással kapcsolatos tárgyalás során is felmerült, hogy az egyetem hátrányos megkülönböztetést alkalmazott vele szemben.

Az asszony szerint három ok játszott közre abban, hogy nem vették fel:

  • Kora miatt diszkriminálták, mivel csak fiatalokat akartak felvenni a programba;
  • Túlképzettsége miatt hátráltatták;
  • Politikai alapon diszkriminálták.

A koromból, képzettségeimből, tapasztalatomból, valamint politikai nézetemből adódóan már nem vagyok formálható, képlékeny, azaz az előbbiekből következően nem tudnak belőlem a szájuk íze szerinti, irányítható vezetőt formálni"

– fogalmazott a nő.

Dr. S. Ágnes szerint 2013-ban kiemelt elvárás volt az, hogy a program után a milliárdos egyetemének mesterszakára kell jelentkezni, ám ő nem akart oda járni, így ez is közrejátszhatott abban, hogy elutasították a jelentkezését.

A perek során a nő bizonyítékként csatolta a korábban írt motivációs levelét, amelyben két korábbi munkahelyét jelölte meg, amely szerinte politikailag befolyásolta a CEU-s felvételijének értékelését.

A Balog Zoltán által annak idején vezetett Polgári Magyarországért Alapítványnál dolgoztam, ahol kutatási ösztöndíjat is kaptam, illetve a dolgoztam Járóka Líviánál, a Fidesz egyik volt európai parlamenti képviselőjénél"

– mondta a nő, aki szerint emiatt utasíthatta vissza jelentkezését a Soros-egyetem.

Dr. S. Ágnes azt kérte, hogy az egyetem bocsássa a rendelkezésére azok pályázati anyagait, akiket felvettek, hogy azokat egy független szakértő is megvizsgálhassa. Az egyetem azokat az embereket preferálhatta a felvételnél, akik korábban Soros Györgyhöz köthető szervezeteknél dolgoztak – írja a Magyar Nemzet.

Soros György Kelet-Európa legszegényebb térségeiből válogatja ki a legtehetségesebb és politikailag formálható cigány alapdiplomás fiatalokat, akik a CEU-n magukba szívják a Soros-féle eszmeiséget, politikai irányvonalat, majd ezt követően visszatérnek vagy a saját, vagy más szegény régiókba, ahol közép- és felső vezetőként szolgálják ki Soros György érdekeit"

– fogalmazott.

S. még a tárgyalást megelőzően az interneten olyan cigány fiatalok után kutatott, akik felvételt nyertek és megállapította, hogy ők a Soros-egyetem ízlésének megfelelően kizárólag balliberális politikai kötődésűek.

Kivétel nélkül baloldali pártállásúak. Egyikük korábban a Faág Baráti Kör Egyesület önkéntese volt, három felvett roma hallgató pedig az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítványnál volt ugyancsak önkéntes"

– mondta a nő, aki szerint az Uccut az a László Flóra szociológus hozta létre, aki a Soros-egyetem társadalmi felelősségvállalás irodáját vezeti.

Kiderítette, hogy az egyik győztes pályázóval a szegény cigányoknak segítséget nyújtó Sosinet készített interjút, és volt olyan is, akiről olyan cikk jelent meg, miszerint állítólag a Fidesz-székházat ostromolta. A nő szerint az alapítványok mindegyikét Soros-intézmények támogatják, Soros György pénzéből élnek. Ezekből a jelekből vált egyértelművé számára, hogy politikai alapon érte hátrányos megkülönböztetés őt.

Ágnes az elveszített tanévei miatt 65 millió forint kártérítési összeget követel a Soros-egyetemtől. A nő megjegyezte, hogy biztos abban, hogy a június 2-án esetleg megszülető ítélet kedvező lesz számára, fellebbezésről az ő részéről csak a megítélt összeg vitatása miatt lehet szó.

Ha a másik fél fellebbez, akkor folytatom, amit elkezdtem"

– mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére