Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jogerõsen pert vesztett az Átlátszó

Vincze Viktor Attila

2018.02.15. 10:37

A Fõvárosi Ítélõtábla a CÖF-CÖKA javára döntött.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletben elutasította Erdélyi Katalinnak, az atlatszo.hu újságírójának a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvánnyal (CÖF-CÖKA) szemben indított keresetét, egyúttal megváltoztatva a Fővárosi Törvényszék elsőfokú határozatát, amely korábban a Soros-közeli Átlátszónak adott igazat.

A másodfokú bíróság kimondta, hogy Erdélyi Katalin azon követelése, hogy a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány adja ki hét évre visszamenőleg valamennyi jogi személytől kapott valamennyi támogatásának teljes listáját, nem volt jogszerű.

A bíróság döntése nyomán a CÖF-CÖKA álláspontja szerint egyértelműen jogszerű és transzparens a szervezet pénzügyi működése és filozófiája. A CÖF-CÖKA egyúttal kijelenti, hogy a jövőben is meg fogja minden törvényes eszközzel akadályozni, hogy külföldről finanszírozott ügynökszervezetek kényük-kedvük szerint turkáljanak a magyar emberek és cégek zsebében.

A perben a CÖF-CÖKA-t sikerrel képviselő Dr. ifj. Lomnici Zoltán ügyvéd szerint, az “oknyomozó” portál túl tágan értelmezte a közfeladatot ellátó szervezetek fogalmát, és a Fővárosi Ítélőtábla elfogadta azon jogi okfejtésüket, hogy az Átlátszó nem volt jogosult az általa igényelt adatok megismerésére. Az ítélet jogerős.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére