Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövő héten Bukarestbe utazik Novák Katalin köztársasági elnök

888.hu - Magyar Nemzet

2022.09.03. 10:15

A Magyar Nemzet értesülései szerint Klaus Johannis román államfő meghívásának eleget téve utazik hivatalos látogatásra jövő hét szerdán Bukarestbe a magyar államfő.

 

Információik szerint az elnöki kétoldalú találkozón kívül a magyar köztársasági elnököt fogadja Nicolae-Ionel Ciuca román miniszterelnök, Alina-Stefania Gorghiu, a szenátus ügyvivő elnöke és Ion-Marcel Ciolacu, a képviselőház elnöke is. Novák Katalin programjának része továbbá, hogy találkozik Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével, Románia miniszterelnök-helyettesével, illetve a román kormány többi RMDSZ-es miniszterével is.

 

Utoljára tizenkét éve, 2010-ben volt hivatalos elnöki szintű megbeszélés a román fővárosban, a magyar köztársasági elnöknek mindazonáltal a beiktatása óta eltelt négy hónapban a szeptember 7-i találkozója lesz a harmadik alkalom, hogy találkozik román kollégájával.

Találkoztak ugyanis júniusban a kelet- és közép-európai NATO-tagállamok, az úgynevezett Bukaresti Kilencek bukaresti csúcstalálkozóján, majd a regionális NATO-csúcs után kétoldalú, négyszemközti megbeszélést is folytattak.

 

Legutóbbi találkozásukról Novák Katalin egy a Facebook-üzenetben úgy nyilatkozott:

 

Modern és pragmatikus kapcsolatokra törekszünk, és mindketten dolgozunk majd azért, hogy az erdélyi magyarok a szülőföldjükön boldoguljanak.”

 

 

 

 

Románia 2021-ben hazánk kilencedik legfontosabb kereskedelmi partnere volt: exportunkban a harmadik, importunkban a tizenkettedig helyet foglalta el. A 2021-es adatok fényében elmondható, hogy az import, az export, valamint a kereskedelmi forgalom terén soha nem látott értéket értünk el.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére