Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kaktusz: Párhuzamos háború zajlik keleten és nyugaton

888.hu

2022.03.08. 14:40

Gerő András történész és G. Fodor Gábor politológus a háború árnyékában próbálja megfejteni, hogy mi történik éppen, valamint hogy mire számíthatunk a továbbiakban.

 

A beszélgetésben szó esik a sajátos orosz birodalmi gondolatról, kelet és nyugat párhuzamos háborújáról és a baloldal elhibázott kommunikációjáról is.

G. Fodor Gábor úgy látja, hogy Oroszország egy „korlátoltan expanzív” háborút indított, viszont ezzel párhuzamosan a Nyugat is indított egy háborút.

Ennek különféle szintjei vannak: van egy hollywood-i propagandisztikus elbeszélése egyfelől az orosz szándékoknak, másfelől pedig a saját történetüknek.”

Ezt ő önbecsapásnak látja. Ilyen az, amikor azt állítják, hogy „Putyin megőrült”, Oroszország vesztett, valamint hogy „mindenki velük van”.

 

Emellett pedig a Nyugat elindított egy civilizációs háborút is az oroszokkal szemben a gazdasági szankció és kulturális eltörlési politikájával.

Ez egy szürreális háborús logika”

– tette hozzá.

 

Gerő András hozzátette, hogy számára elvi kérdés az, hogy

nem lehet valakit pusztán orosz állampolgársága miatt büntetni, miközben nem felel semmilyen értelemben azért, hogy az ő állama éppen adott esetben birodalomépítés tekintetében mit csinál.”

Szerinte ez egy valamiféle kollektív stigmatizáció, egy kollektív felelősség-elv érvényesítése, mely az ő világképével ellentétes.

 

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére