Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kamupártos múlttal bír az ellenzék soproni jelöltje

Bertha László

2019.08.22. 12:53

Nemrég még kamupárttal próbált szerencsét, majd az MSZP-SZDSZ egykori polgármesterét segítette a magát függetlennek mondó soproni polgármesterjelölt, aki ráadásul nem is a városban él.

Az eddigi politikai pedigréje alapján meglehetősen alkalmatlannak tűnő Varga Norbertet indítja a balliberális ellenzék Sopronban.

A jelöltet az ellenzéki médiumok szinte kivétel nélkül úgy harangozták be, hogy Varga a Fidesz és a polgári körök környékén fordult meg egykoron, ám azt már elfelejtették hozzátenni, hogy semmilyen komolyabb pozíciót nem tudott magának kivívni, így később inkább kamupártot alapított, majd végül az MSZP-SZDSZ polgármesterét segítette a városban.

Varga Norbert

A Mandiner Varga Norbert kamupártja kapcsán megjegyzi, hogy ha komolyan vesszük a saját korábbi programját, el sem indulhatna a választáson.

A Hegykőn élő polgármesterjelölt 2013-ban alapította meg kamupártját, mely a Nemzedékek Műhelye Párt nevet viselte. A párt nevében nyilatkozó Varga ekkoriban rendre a pártpolitika ellen szólalt fel: egy sokszereplős demokratikus világ megteremtése a céljuk, szükségesnek tartják a pártpolitika befolyásának visszaszorítását.

A „budapesti pártközpontok” ellen beszélő Varga korábbi pártja azonban épp Budapesten lett bejegyezve. További érdekesség, hogy Vargáék korábbi programja szerint a polgármester-jelöltséget legalább egyéves állandó helyben lakáshoz kellene kötni, ez utóbbi feltételt a Hegykőn élő Varga nem teljesíti, ami még komikusabbá teszi az egész helyzetet.

Varga Norbert kamupártja egyébként nem volt túlságosan hosszú életű, 2014 januárjában Hegykőn oszlatta fel magát. A párt hivatalos megszüntetését 2018-ban kezdeményezte az ügyészség, mivel két egymást követő országgyűlési választáson sem tudtak elindulni. Vargáék pártját az ügyészség listája nyomán számos országos médium csak „kamupártként” emlegette. A pártot a Hivatalos Értesítő szerint 2019. február 14-én szüntette meg a bíróság – írja a portál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére