Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony: több oltópontot! (Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából.)

MTI - 888.hu

2021.03.17. 19:30

Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából – reagált a főpolgármester Facebook-bejegyzésére a Koronavírus Sajtóközpont Oltási Munkacsoportja, amely arra kéri Karácsony Gergelyt és a többi baloldali polgármestert, hogy fejezzék be a zavarkeltést.

 

Ahogy az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján is elhangzott,

az oltópontok kijelölése a járványügyi hatóság és az Országos Oltási Munkacsoport hatásköre, nem kampányoló és oltásellenes baloldali polgármestereké

– olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, 6752 oltópont van kijelölve, amelyből közel 6 ezer jelenleg is működik a háziorvosi rendelőkben és a kórházi oltópontokon. Ettől több aktív oltópontra akkor lesz szükség, ha érkezik elég vakcina ahhoz, hogy tömeges oltást lehessen szervezni – tették hozzá.

A közleményben kiemelték:

nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából.

A brüsszeli vakcinabeszerzésből továbbra is kevés vakcina érkezik és a hírek szerint

a következő hetekben még az ígértnél is kevesebb fog érkezni.

Eddig 3,1 millió adag vakcina érkezett hazánkba, amelynek fele annak köszönhető, hogy a kormány nem várt Brüsszelre, és nemzeti hatáskörben is vásárolt oltóanyagot – írta a Koronavírus Sajtóközpont Oltási Munkacsoportja.

Karácsony Gergely szerdán azt írta a Facebbok-oldalán, hogy továbbra is készen áll új oltópontok kialakítására a főváros más önkormányzatokkal együtt.

„Mi kell még, hogy a kormány belássa végre, hogy nem hadakozni kell, hanem együttműködni, nem dölyfösködni, hanem együttérezni” – tette fel a kérdést Karácsony Gergely a járvány halálos áldozatainak számára utalva.

Közölte: az együttműködés és az együttérzés azt követelné meg, hogy minden létező és lehetséges segítséget igénybe vegyenek az oltások felgyorsítása, zökkenőmentessé tétele érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére