Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyékat megbírságolták parkolási közbeszerzés miatt

Tóth Dalma

2019.04.10. 19:00

A Közbeszerzési Döntõbizottság szerdán az MTI-nek megerõsítette, hogy 2016-ban egymillió forintra büntette a zuglói önkormányzatot akkori parkolási közbeszerzése miatt, amelyet jogerõsen meg is semmisített.

A hatóság 2016 márciusában született döntése négy pontban találta szabálytalannak a XIV. kerület parkolójegy-kiadó automaták beszerzéséről és üzemeltetéséről szóló, összesen 1,36 milliárd forint értékű pályázati kiírását.

A döntőbizottság jogorvoslati eljárások hiányolása mellett kimondta azt is, nem volt maradéktalanul megállapítható a gyorsított eljárás alkalmazásának jogszerűsége.

A zuglói önkormányzat nem kért bírósági felülvizsgálatot a döntéssel szemben.

A Közbeszerzési Döntőbizottság felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy a XIV. kerület idén januárban egy új, 413 millió forint értékű pályázatot írt ki, szintén parkolóautomaták beszerzésére és üzemeltetésére, és ezt az eljárást is vizsgálni kezdték. Ebben az ügyben azonban nem született döntés, mivel az önkormányzat visszavonta a tendert.

Karácsonyék verseny nélkül újabb 400 milliót akartak a zuglói parkolásra adni

A baloldal egyik főpolgármester-jelöltje a parkolási botrány ügyében próbál úgy tenni, mintha nem is ő lenne Zugló polgármestere, az egész ügyet igyekszik a képviselő-testületre hárítani. Mint ismert, Zuglóban egy konzorcium nyerte el a parkolóórák felállítására és karbantartására irányuló közbeszerzést, amely jóval drágábban végezte el ezt a szolgáltatást a kerületben, mint a város más részein, és az olcsóbb ajánlatot tevőt valamiért kizárták a közbeszerzési eljárás során a versenyből.

Mint ismert, Zuglóban egy konzorcium nyerte el a parkolóórák felállítására és karbantartására irányuló közbeszerzést, amely jóval drágábban végezte el ezt a szolgáltatást a kerületben, mint a város más részein, és az olcsóbb ajánlatot tevőt valamiért kizárták a közbeszerzési eljárás során a versenyből.

Karácsony legújabb álma szerint Budapest főpolgármestere akar lenni, de lassan rá kellene döbbennie, hogy egyetlen kerület vezetésére is teljes mértékben alkalmatlan. A jelen állás szerint ugyanis még a fizetős parkolási rendszert is gyalázatosan működteti.

Várnai László, a Civilzugló Egyesület zuglói képviselőjének összesítőjéből kiderült, hogy Karácsony parkolási megoldása 2017-ben 489 789 820, egy évvel később 249 439 981 forint veszteséget termelt az általa vezetett önkormányzatnak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére