Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült: Gothár Péter a Katona József Színház szexuális zaklatója

Horváth József György

2019.11.20. 16:32

A Katona József Színház Facebook-oldalán jelent meg Gothár vallomása az üggyel kapcsolatban.

Tegnap robbant a hír, miután a budapesti Katona József Színház közleményt adott ki, hogy a vezetőség tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársuk több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival.

Nyilvánosságra kell hozni, hogy ki a zaklató a Katona József Színházban

– ezt mondta a Hír Televízió kérdésére a főpolgármester. Karácsony Gergely állítása szerint erre fogja kérni a fővárosi fenntartásban működő intézmény vezetését. Azt is mondta: eddig nem történtek lépések az áldozatok védelmében, de a mostani botrány után programot indítanak.

Bár a színház tegnap és ma délelőtt még titkolózott a zaklató kilétét illetően, nemrég Facebook-közleményben tudatták, hogy Gothár Péter rendező a szexuális molesztáló.

Gothár Péter közleménye:

„Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa. Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.

Gothár Péter”

Volt SZDSZ-es politikus, a balliberális szellemi élet egyik meghatározó alakja a szexuális zaklató.

Gothár Péter a balliberális színházi és filmes elit egyik vezető alakja, a budapesti Katona József Színház egyik vezető rendezője, neve a színház honlapján még most is szerepel a rendezők között. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen rendezést tanít, a közelmúltban is végzett osztálya, tiszteletbeli doktori címet kapott 2007-ben.

1994-ben az SZDSZ parlamenti képviselőjelöltje volt, később is rendszeresen a liberális szabad demokraták kultúrpolitikai céljait képviselte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére