Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiszelly: a nyugati, migránsbarát média átmossa az emberek fejét

Tóth Dalma

2017.03.29. 21:58

Kiszelly Zoltán szerint a magyarok viszont tudnak olvasni a sorok között, nem úgy, mint a nyugati emberek.

Az Európai Unió csak apránként fizeti ki Törökországnak a vele kötött paktum fejében ígért 3+3 milliárd eurós támogatást, hogy ha a törökök véletlenül nem tartanák magukat a megállapodáshoz, akkor gyorsan el lehessen zárni a pénzcsapokat és ne érkezzen meg a következő részlet – jelentette ki Kiszelly Zoltán politológus az M1 Ma reggel című műsorában.

Az uniós-holland-török vita miatt Brüsszelben kezdeményezték a Törökországnak nyújtott előcsatlakozási támogatásoknak a leállítását is, Recep Tayyip Erdogan elnök válaszul több migránst engedett át, a korábbi napi 30 helyett két nap alatt 430 jött. A törökök is küldik a jeleket az unió felé – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor már korábban figyelmeztetett arra, hogy nem szabad az Európai Uniónak kiszolgáltatnia magát Törökországnak. A magyar határzár is a biztonságot szolgálja.

Megjegyezte, hogy a Soros-féle szervezetek már Macedóniában is próbálják aláásni a helyzetet.

Nyugat-Európában változott a migráció megítélése. Ausztria, Olaszország és Németország is már másképp áll a migránsokhoz. Ezekben az országokban választások közelednek, ezért a kormányok „igyekeznek behúzni a kéziféket” – tette hozzá.

Kiszelly szerint igazságtalan, hogy Lengyelországot és Magyarországot kritizálják a sajtószabadság miatt, miközben Nyugat-Európában a migránsbarát média egy komoly agymosást hajtott végre. Láttuk a BBC képeiben, hogy noha 70-80 százalékában életerős férfiak érkeztek Európába, mindig a kisgyermekeket és az asszonyokat mutatták, pedig ők kisebbségben voltak a tömegben – idézte fel.

A média polgárháborús menekültekről beszél, akik Aleppó poklából jöttek, pedig ha megnézzük, Aleppó és Magyarország között hét ország van.Ezek az emberek amikor átlépnek egy határt, és az életükért futnak, tényleg menekültek. De amikor már a hetedik-nyolcadik határt lépik át, Németországból Svédországba vagy Dániába akarnak menni, és több ezer eurót kifizetnek az embercsempészeknek, akkor már nem biztos, hogy menekültekről beszélhetünk. Ezt a nyugati médiában nem mutatják, megpróbálják zárójelbe tenni, a közvéleményt manipulálják – érvelt Kiszelly.

Nyugaton menekülteknek mondják a migránsokat, mert ez a többségi, politikai elvárás. Az embereknek komoly egzisztenciális félelme van mert ha nem menekültet mondanak, hanem migránst, elkezdhetnek aggódni, nem közösítik-e ki őket, nem veszítik-e el az állásukat. Ha valaki a Facebookra kiírja a véleményét, akkor büntetésre számíthat. Nyugat-Európában még nem annyira szabad a beszéd, mint az Elbától keletre – folytatta.

Kiszelly szerint viszont a magyarok kritikusabbak. Az emberek Magyarországon olvasnak a sorok között, a nyugatiak pedig elhiszik azt, amit az újságban olvasnak. A merényletek, a városok megváltozott hétköznapjai, az integráció költségei azonban rádöbbenti őket a valóságra, mert a média nem nagyon segíti a felismerést – hívta fel a figyelmet.

(Híradó)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére