Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiszelly: Brüsszel megint nekifut a migránskvótáknak

Bertha László

2016.12.15. 13:28

A politológus szerint Brüsszel újra nekifut a kötelezõ migránskvótáknak. Annak ellenére, hogy Angela Merkel szigorításokat ígért, már a brüsszeli asztalon fekszik a családegyesítés könnyítésének, vagy a menedékkérelmek eurokraták általi egységes elbírálásának terve.

A politológus szerint Brüsszel újra nekifut a kötelező migránskvótáknak. Annak ellenére, hogy Angela Merkel szigorításokat ígért, már a brüsszeli asztalon fekszik a családegyesítés könnyítésének, vagy a menedékkérelmek eurokraták általi egységes elbírálásának terve.

A migránsügyi biztos havi 3000 bevándorló szétosztását javasolja, amit áprilistól havi 4500 főre emelnének. Kiszelly szerint az újkori népvándorlás csak a tavalyi helyzethez képest enyhült. Látható, hogy Brüsszel és Berlin a tavalyi káosz helyett ellenőrzött és ütemezett beáramlást szeretne megvalósítani.

Soros György tavaly szeptemberben még évi egymillió migráns Európába telepítését javasolta, most éppen évi 300-500 ezerben gondolkodik”

– írja a politológus.

A migránsokat az eddigi célországok helyett szélesebb körben terítenék szét az unión belül. A német kancellár, Angela Merkel a CDU múlt heti kongresszusán próbált meg a tagság kedvében járni. Többek között azt ígérte, hogy betiltják a burkát, kitoloncolják az elutasított menedékkérőket.

Ezzel szemben a burkatilalmat az azt már évek óta praktizáló Franciaországban sem sikerült érvényesíteni, és Németországban több mint 500 000 elutasított menedékkérő kitoloncolása várat évek óta magára”

írja Kiszelly Zoltán.

Kiszelly írásában megjegyzi, hogy sokak szerint jelenleg a vihar előtti csend van, hiszen Törökország bármikor kinyithatja határait a migránsok előtt, és a tavaszi jó idővel újra felerősödhet a Földközi-tenger felől jelentkező, már egyébként is erős migrációs nyomás.

Brüsszel ezért ebben a “szélcsendben” akar kész tényeket teremteni. Dimitris Avramopoulos uniós biztos felgyorsítaná a görög és olasz menekülttáborokban lévő migránsok szétosztását. A 160 000 emberből másfél év alatt ugyanis csupán 8500 főt sikerült szétosztani, bár a Lettországba eddig áttelepített 23 migránsból 21 már Németországba költözött – írja az elemző.

Az Európai Unió soros szlovák elnöksége az uniós csúcson beterjeszti a V4-ek alternatív javaslatát, ami a szolidaritás további formáit (pl. a külső határok védelmét) is beemelné. Kiszelly Zoltán szerint Trump győzelme is arra figyelmezteti Brüsszelt, hogy az európai egység megőrzése érdekében most nekik kell engedményeket tenniük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére