Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kocsis Máté: Hány legényzsoltnak van még diplomataútlevele?

888

2020.12.14. 18:30

A Fidesz frakcióvezetője az azonnali kérdések órájában több kérdést is feltett Magyar Levente államtitkárnak a Legény Zsolt-féle cigarettacsempész botránnyal kapcsolatosan.

Kocsis Máté felelevenítette az elmúlt hónapok nagy baloldali botrányait. Ilyen volt a kispesti kokain botrány, az áramlopás és a Karácsony-féle buszmutyi, melyet követett a pár nappal ezelőtt kirobbant cigicsempészet-botrány.

Mint ismeretes: Legény Zsoltot – aki éppen az MSZP Etikai Bizottságát vezeti – csütörtökön kapcsolták le csempészés közben a magyar-ukrán határon. A kocsijának csomagtartója pedig tele volt cigarettával, amiről Legény állítása szerint nem tudott.

Maga a történet és a gyenge magyarázkodás már önmagában mosolyra fakasztja az embert, azonban még itt is folytatta a jó, régi szocialista hagyományokat. Vagyis a tettét nem ismerte be, ráadásul azt hazudta a határőröknek, hogy ő a beregszászi konzulátus munkatársa.

Kocsis Máté úgy gondolja, hogy ezt azért tehette, mert így kívánta megúszni a kellemetlen vámvizsgálatot. A frakcióvezető felhozta Simon Gábor ügyét is a bissau-guineai útlevelekkel kapcsolatban, és megjegyezte, hogy szemlátomást a baloldaliak sajátos viszonyt ápolnak az útlevelekkel.

Kocsis Máté azt azonban jó hírnek tartja, hogy legalább a baloldal képes volt felismernie Legény Zsoltot – ellentétben Lackner Csabát a kispesti botrányos hang- és képfelvételeken.

Elmesélte, hogy amikor 2014-ben elmondta Legény Zsolt „Hol a dohány?” című parlamenti felszólalását, akkor nem tudhatták még, hogy

»ilyen mértékben érintett az ügyben«.

Miután pedig Gyurcsány Ferenc szándékainak megfelelően összeborult a teljes baloldal, felmerült benne az a kérdés, hogy

  • hány legényzsoltnak van még diplomataútlevele?
  • tesz-e bármit a Külügyminisztérium azért, hogy az ilyen legényzsoltoknak ne legyen diplomataútlevél?
  • kívánják-e a diplomataútlevelek kiadásának a rendjét felülvizsgálni?

Ugyanis Kocsis Máté nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy a baloldalon mások is benne lehettek a bűnben.

Magyar Levente államtitkár válaszában elmondta, hogy a baloldali képviselő lebukásán ő nem lepődött meg, hiszen ahogy fogalmazott:

azt eddig is tudtuk, hogy a baloldal ahol és amikor csak tud: lop, csal és hazudik.”

Hozzátette, hogy már a baloldal se a régi, hiszen az egyesül baloldali politikai-szellemi elődei (Károlyi, Kun, Rákosi, Kádár) „nagyobb pályán játszottak”, hiszen ők elsikkasztották az egész ország vagyonát és szabadságát. Ehhez képest pár doboz ukrán cigi meredek leáldozást jelent

Megígérte a frakcióvezetőnek, hogy

felül fogják vizsgálni a diplomata útlevelek kiadatásának a rendjét, és szigorú nemzetbiztonsági ellenőrzéshez fogják azt kötni.

Kocsis Máté viszonválaszában úgy reagált, hogy már a kérdést se neki kellett volna feltenni, hanem a szocialisták elnökének, de ahogy fogalmazott:

ő erre rá se bagózott erre az ügyre.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére