Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

888.hu

2016.04.21. 08:18

Tanártüntetésrõl; külkereskedelmi forgalomról; 1956-os emlékmûrõl és egyéb érdekességekrõl ír a hazai sajtó.
A Blikk

arról tudósít, hogy a magyarokat elriasztja a terror a nyaralástól. A terrorizmus térnyerése alapjaiban változtatja meg a magyarok nyaralási szokásait - mondta Tarjányi Péter. Az észak-afrikai valamint a dél-európai üdülőhelyek egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve, ezért a magyarok valószínűleg, hogy idén is inkább a Balaton mellett döntenek. 

A Magyar Hírlap

arról ír, hogy az Eximbank hitelállománya már meghaladta a félmilliárdot. A KKM által felügyelt import-export bank kihelyezett hitelállománya 2016 első negyedévében 719 milliárd forint volt. A bank finanszírozta a pécsi textilipar vállalatot is.  

A Magyar Nemzet

arról értekezik, hogy az Európai Bizottság megadná a vízummentességet az ukrán állampolgároknak. A testület tegnap hivatalosan is benyújtotta javaslatát. A vízummentesség csak azokra vonatkozik, akiknek biometrikus azonosítóval ellátott útlevelük van, és félévente legfeljebb 90 napot tartózkodnak az EU-ban. 

A Népszabadság

két hasábon át azt bizonygatta, hogy a tegnapi tanártüntetés eget verő, kormánybuktató volt. Megjegyzik, hogy újabb frontot nyitottak a tanárok, most a földrajztanárok és a földrajztudósok is kiáltványt fogalmaztak meg. Õk azt szeretnék, hogy ne szűnjön meg a földrajzoktatás a szakgimnáziumokban. 

A Népszava

Az 1956-os forradalom ügyével foglakozik, pontosabban a szentesi, szerintük emblematikus munkásszobor cseréjével. Mint írják, 56-os emlékműre cserélnék a szentesi kubikosok szobrát, azonban a csongrádi város lakossága felháborodott. 

Magyar Idők

A konzervatív napilap arról tájékoztatja a nagyérdeműt, hogy csupán a tanárok ötöde sztrájkolt. A pedagógusoknak nagyjából a 20 százaléka vett részt a tegnapi tüntin, ez nagyjából 25 ezer dolgozót jelent és csak 1200 intézményben volt sztrájk. Az államtitkárság szerint a tanárok nagy része nem sztrájkol, mivel a kormánnyal való párbeszédet tartja fontosnak. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére