Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormányhivatal: A baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz

888.hu

2021.03.19. 16:00

A baloldali fővárosi kerületek nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltáshoz – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken az MTI-vel.

 

A közleményben azt írták:

a kormányhivatalhoz számos bejelentés érkezett fővárosi háziorvosoktól arról, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltás megszervezéséhez.

Az országos oltási munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak adminisztrációs segítséget, önkormányzati munkatársakat, például az oltandókkal való időpont-egyeztetés, az oltással járó adminisztrációs feladatok elvégzésére – ismertették, hangsúlyozva: ez is nagyban segíti az oltás felgyorsítását.

Hozzátették,

a kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől (jellemzően a IV., III., XI., XIII., VII., XIV., XIX., II. és IX. kerületből) arról: az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét, vagy megígérték, hogy küldenek embert, de nem tették.

A kormányhivatal álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartanák feladatuknak, kiszolgálják „a baloldal oltásellenes politikáját”, és a jelzett igények ellenére sem segítik a háziorvosok munkáját.

„Ismételten megkérjük az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat”

– írta közleményében a kormányhivatal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére