Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormányinfó: 480 forintban maximálják az üzemanyag árát

888.hu

2021.11.11. 11:40

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra szóvivő tartja a Kormányinfót, ahol ismertetik a tegnapi kormányülés témáit és az azokkal kapcsolatos döntéseket.

 

A miniszter elmondta, hogy Magyarországon már közel hatmillióan megkapták az első oltást. Megjegyezte, hogy az ismeretek szerint 100 beoltott emberből egy betegszik meg, és ha ez mégis megtörténik, ő enyhébb tünetekkel tudja átvészelni.

A legújabb Pfizer-tanulmány szerint azonban 7-8 hónap után jelentősen csökken a vakcina hatékonysága, ezért

mindenkinek azt javasolja, hogy vegye fel a harmadik, megerősítő oltást.

Ez ugyanis a garancia arra, hogy a védettség korábbi mértéke fennmarad. Hozzátette, hogy 8-9 hónap után a kétszer beoltott még mindig jobb helyzetben van, mint aki egy adag vakcinát sem kapott.

November 22-étől oltási akcióhét lesz, amikor 101 oltóponton lehet előzetes bejelentkezés nélkül azonnal beoltatni magukat.

Fontos, hogy a 3. oltást minél többen vegyék fel, különösen az idősek körében, de a fiatalokat is erre buzdítják.

Megjegyezte, hogy ellátási zavar nem fordulhat elő.

A kötelező oltással kapcsolatban elmondta, hogy azt általánosan nem kívánják elrendelni az országban, de a munkaadók számára lehetőséget adtak, hogy erről szabadon döntsenek. A Miniszterelnökség alatt dolgozóknak kötelező az első oltás felvétele, december 15-éig pedig többek között a kormányablakoknál dolgozók számára is az lesz, mivel ők sok emberrel találkoznak a mindennapokban. A tanári érdekképviseletektől kérik, hogy legyenek a kormány szövetségesei, és buzdítsák a tanárokat az oltás felvételére.

Gulyás Gergely elmondta, hogy vélhetően az 5. hullámban is az lesz majd érdemben védett a vírus ellen, aki korábban felvette a 3. oltást. Az oltások védettségi hatékonysága ugyanis hat hónap után radikálisan csökken.

Elmondta, hogy a kormányülésen a rezsiárakról is tárgyaltak. Ismertette, hogy ma Európában az energiaügyek rosszul állnak, energiaválság van, a földgáz piaci ára átlagosan 400 százalékkal emelkedett.

Az energiaválság pedig rezsiválságot eredményezett.

Leszögezte, hogy Magyarország elkötelezett abban, hogy a fogyasztók számára fenntartja a csökkentett árakat, és sajnálja, hogy a baloldal nem támogatná az Orbán Viktor miniszterelnök által bevezetett rezsicsökkentést.

Elmondta, hogy a benzin ára egy év alatt jelentősen megemelkedett, de összességében így is Magyarországon a 6-7. legalacsonyabb Európában.

Ismertette, hogy az európai uniós tagállamok milyen eszközöket alkalmaztak a benzin árának féken tartására. Egyelőre csak a horvátok rögzítették az árakat, Magyarország pedig

november 15-étől a benzin és a gázolaj literenkénti árát 480 forintban maximálja, vagyis ennél olcsóbb lehet, de drágább nem.

Abban bíznak, hogy ezzel az intézkedéssel az infláció is mérséklődni fog.

A jelenlegi migrációs helyzettel kapcsolatban megjegyezte, hogy annak kiváltó oka részben a szerencsétlen afganisztáni kivonulás, részben a lengyel–fehérorosz határon kialakult helyzet.

Arra kérik az Európai Bizottságot, hogy

a határvédelemmel kapcsolatos költségeket térítsék meg nekünk és a lengyeleknek is,

azonban erről még nem érkezett válasz. Leszögezte, hogy a határvédelem legeredményesebb módja a fizikai határzár és a kerítés megépítése, amit korábban humanitárius szempontból elfogadhatatlannak tartottak, mára azonban többek között a görög, a spanyol, a szlovén, az észt, a litván, a lett és a lengyel kormány is kerítést húzott fel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére