Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormányinfó: A következő időszak vállalásait is ugyanolyan pontosan fogja teljesíteni a kormány

888.hu

2022.11.30. 14:58

Elfogadták másfél év után a Helyreállítási Programot, ez előrelépés Magyarország számára. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter ismertette a kormány álláspontját a mai EB döntéssel kapcsolatban a Kormányinfón.

 

Navracsics Tibor elmondta, hogy a bejelentés nem okozott meglepetést, hiszen az a szeptember közepi állásponttal megegyezik.

Fontos elemként viszont kiemelte, hogy az újjáépítési terv magyar részét a Bizottság elfogadásra ajánlja az Európai Tanácsnak, melyet nagy eredménynek tart. Hozzátette, hogy büszkeség az hogy a tervet a legkiválóbban közzé sorolják, hiszen

egyetlen kategória kivételével a legmagasabb osztályzatot kapta.
A Bizottság is elismeri azt, hogy EU tagállami között ez a legjobb nemzeti terv – mondta. Több mint másfél éven keresztül folyt a nemzeti terv elfogadása, és ennek most meglett a gyümölcse.

 

Örömét fejezte ki amiatt, hogy végre megnyílik a lehetősége annak, hogy aláírják a megállapodást. Bízik benne, hogy lehetőség nyílik a megegyezésre a kohéziós pénzekkel kapcsolatosan is.

 

 

Továbbá közölte azt is, hogy a 65 százalékos felfüggesztési javaslattal kapcsolatos bejelentés sem jelent a kormány számára újdonságot, hiszen ez szintén ugyanaz, mint amit szeptember közepén volt.

A miniszter bízik abban, hogy a következő időszak vállalásait is ugyanolyan pontosan fogja teljesíteni a kormány, mint amint az eddigiek során tették és meg tudják győzni a bizottságot és a tanácsot, hogy a felfüggesztést nem kell fenntartani.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére