Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormányüléssel kezdi a hetet Orbán Viktor az újabb kétharmados győzelme után

888.hu

2022.04.04. 10:40

A Fidesz-KDNP választási győzelme után elsőként a Hír Televíziónak adott interjút Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Magyarország miniszterelnöke.

 

A kormányfő elmondta, hogy a politikában nincs olyan, hogy visszavonhatatlan. Elmondta, hogy hétfő délben már kormányülést fog tartani.

 

Hiába a sok modern technika, mérések, fókuszcsoportok, ilyen politikai okoskodás, azért a választás legmélyén mégiscsak egy misztérium van. Fölkerekedik Magyarország esetében hatmillió ember, és elmegy, hogy kialakítson egy közös döntést. És ebből a hatmillió akaratból a végén összeáll egy nagy közös akarat. És ezt senki sem tudja megjósolni, hogy mi lesz, meg hogy lesz... a Jóistenen kívül.”

– fogalmazott Orbán Viktor.

 

A kormányfő azt is elmondta, hogy megtanulta az elmúlt 30 évben, hogy a győzelemért meg kell dolgozni. A miniszterelnök elmondása szerint újabb esélyt kapott az ország az ötödik kormányzásával.

 

„Azt szeretnénk, ha az unokáink büszkék lennének arra, amit mi leteszünk az asztalra, és olyan unokákat szeretnénk nevelni, akikre majd büszkék lehetnek az ő unokáik, és ez így fog menni, amíg a világ világ. Erről szólt ez a mai választás, ez volt benne a misztérium. Magyarország él, Magyarország erős, és a magyarok szeretik a hazájukat.”

 

Nem kell nekünk birodalmakhoz kapcsolódnunk, vagy oda betagozódnunk, nem jön ki abból nekünk semmi jó, és még ha valami jó ki is jönne, akkor sem éreznénk jól magunkat a bőrünkben, hiszen szabadságszerető, a független Magyarországba szerelmes magyarok vagyunk.”

– mondta Orbán Viktor.

 

Szerinte a Fidesz győzelme reményt ad az európai patrióták számára. A hazaszeretet a jövőhöz tartozik.

 

A miniszterelnök interjúban arról is szólt, hogy azok a nemzetek, amelyek nem jöttek rá, hogy erős kormányok, erős vezetők kellenek, nem tudnak válaszolni a modern kor kihívásaira, mindössze csak bukdácsolnak.

 

Keserves történelmi tapasztalataink vannak és ezért valahogy a magyar politikusokkal szembeni elvárás az mélyebb és erősebb, mint a nyugati kollégákkal szemben.”

– mondta.

 

Itt nem a népszerűség számít, persze jobb ha az ember népszerűbb, mint ha nem az, de összességében az elvárás a politikusainkkal szemben a magyar emberek részéről még mindig történelmi horizonton fogalmazódik meg, hosszú távú megmaradásban gondolkodnak és azt várják a vezetőjüktől, hogy velük együtt ezen dolgozzanak.”

– summázta a kormányfő

 

Nincs Európában még egy olyan nép, amely ilyen hosszú idő óta kormányon lévő politikai közösségnek akkora bizalmat tudna adni, mint amit most mi kaptunk a magyaroktól. Nagyon sokat kell dolgoznunk a következő években, hogy ezt megháláljuk.”

– zárta mondanivalóját Orbán Viktor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére