Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kósa: az ellenzéknek megvannak a gazdijai

Nagy Gábor

2017.03.12. 11:28

A Fidesz frakcióvezetõje, Kósa Lajos a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság címû mûsorában beszélt a jogi határzár szigorításáról és az ellenzék Soros-pénzelt államfõjelöltjérõl.

Kósa Lajos a műsorban elmondta, a kormánynak folyamatosan erősítenie kell az ország védelmét, és ezt addig kell fenntartani, amíg hazánkra és az Európai Unióra is ránehezedik a migrációs nyomás.

A frakcióvezető szerint hiába próbálja elterelni a figyelmet a hazai ellenzék és média a valóságról, az Eurostat adatai is bizonyítják: több millió ember várja azt, hogy az Európai Unió területére lépjen – leginkább illegálisan. Ugyanakkor azok a vádak sem igazak, hogy a magyar határzár, annak a héten elfogadott erősítése inhumánus lenne a migránsokkal szemben.

Kósa szerint, aki rászorul, az maximális ellátást kap Magyarországtól, azonban a gazdasági migránsokkal a magyar kormány nem tud mit kezdeni, nem akarja beengedni.

A frakcióvezető szerint az unióval nagy küzdelem lesz a közeljövőben, hiszen ahogy a kormányfő is felvázolta évértékelő beszédében, több tárgykörben – adók, rezsicsökkentés, energiaárak megállapítása, munkahelyteremtő támogatások – is ellentét van Budapest és Brüsszel álláspontja között. A képviselő úgy véli, Brüsszel ezekben a kérdésekben a nemzeti hatáskört akarja elvenni a tagállamoktól, ez azonban nincs jól.

Kósa szerint a kormány ezért is tartja fontosnak a nemsokára induló Nemzeti Konzultációt, de a frakcióvezető hozzátette azt is:

sok más kérdéskörben is ki kell kérni a választók véleményét."

Kósa beszélt az államfőválasztásról is

Úgy látja, bár lefutott a verseny, hiszen a többség Áder Jánost, a jelenlegi köztársasági elnököt támogatja, azonban az egész kérdéskör tiszta vizet is öntött a pohárba: hogy is állnak fel a hazai politikai erők, milyen érdekkörök vannak.

A baloldali jelölt, Majtényi László Soros György embere, és bár a Jobbik nem támogatja Majtényit, a héten az is kiderült: a szélsőjobboldali múltját takargató, cukiskodni próbáló Vona-párt mögött ott áll a milliárdos Simicska Lajos és a médiabirodalma.

Látszik tehát, hogy mindenkinek megvan a "gazdája", és csak a Fidesz ura önmagának, senkinek nincs a zsebében a kormánypárt.

Áderrel kapcsolatban Kósa Lajos elmondta, a köztársasági elnökjelöltjük bár Fidesz-kötődésű, még sincs szó pártérdekről. Áder Magyarország alkotmányos szempontjából is a legkiválóbb jelölt.

Majtényi azonban korábban már kifejtette, nem szereti az Alaptörvényt, és semmiképp sem esküdne fel arra.

Kósa szerint ez azért lehetséges, mert a jelölt mögött álló Soros György és értelmiségi köre "nem ezt a demokráciát szereti". A frakcióvezető szerint Sorosék azt a demokráciát szeretik, ami látszólag demokratikus, de mégiscsak a milliárdos kezében van az irányítás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére