Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér László: a tömeges migráció egyes felfogások szerint háború Európával

Sümeghi Lóránt

2016.05.22. 10:58

Az Országgyûlés elnöke szerint egy csónakban evezünk a nemzetiségekkel, amit megpróbálnak elsüllyeszteni különbözõ erõk.

Az Országgyűlés elnöke szerint egy csónakban evezünk a nemzetiségekkel, amit megpróbálnak elsüllyeszteni különböző erők.

Kövér László a Kossuth Rádiónak a Nemzetiségi Kultúrák Napja alkalmából adott interjújában kifejtette, hogy egy szisztematikus lélektani-politikai háború folyik a világot eddig összetartó identitásokkal szemben. A tömeges migráció pedig egyes felfogások szerint háború Európával, az európai országokkal szemben, és

egy kultúráját vesztett, homogenizált európai populáció létrehozását szolgálja.

Kövér szerint, az erdélyi magyarságnak és az erdélyi románságnak is az elgyökértelenítés veszélyével kell szembenéznie. A Magyarországon élő nemzetiségek, és a Romániában, Szlovákiában élő magyarok támogatása európai gyökereik erősítésében akkor lesz igazán fontos, amikor ezeket a nemzeti kultúrákat még nagyobb támadásoktól kell majd megvédeni.

A politikus szerint Magyarország nemzetközi kapcsolatrendszerében is felértékelődött a nemzetiségi szószólók szerepe, a kormány szeretne erre támaszkodni, például a delegációk részét adják a szószólók is.

Kövér László kitért arra is, hogy a globalizáció rengeteg kárral, hátránnyal és rombolással jár a nemzeti kultúrákra nézve. Olyan homogenizált európai populáció létrehozására irányul, amelynek a világ nagyvállalatai egy brüsszeli központból tudják diktálni a törvényeket.

Úgy vélte, ezt bizonyítja az EU és az Egyesült Államok között tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP), amelynek elsősorban az amerikai, másodsorban néhány nagyobb tagállam multinacionális cégei lesznek haszonélvezői.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére