Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

Bokor Gábor

2018.02.22. 20:30

Köves Slomó, az EMIH vezetõ rabbija a csütörtökön megjelent interjújában elmondta, hogy fenntartásai vannak a nyílt társadalom koncepciójával kapcsolatban és visszásnak tartja, hogy ha valaki kritizálja Sorost, akkor az már rögtön antiszemita.

Az Egységes Magyar Izraelita Hitközség, azaz az EMIH vezetője, Köves Slomó interjút adott a Magyar Hírlapnak. A vallási vezető kifejtette, mára természetesnek kellene lennie, hogy egy egyházi vezető szóvá teszi, ha valamely politikai közösség vagy helyi képviselő az általa fontosnak tartott értékeket hangsúlyosabban képviseli.

Kövest egységesen támadta meg a balliberális sajtó zöme, miután egy szórólapon szerepelt Hollik Istvánnal.

A zsidó közösségek által képviselt értékek érvényesítése kapcsán igenis fórumunk a politikai nyilvánosság"

– fogalmazott.

Arra, hogy többen úgy fogalmaztak, elárulta a Tórát, elmondta, véleménye szerint történelmi frusztráció áll a bírálatok mögött. Úgy véli, korábban a sokszínű zsidó közösségeket egyesítették, amelynek vezetője a Mazsihisz volt évtizedeken át.

A Mazsihisz 2010 óta tizenhárommilliárd, az EMIH két és fél milliárd forint támogatást kapott"

– mondta.

Köves Slomó a Jobbikkal kapcsolatban elmondta, hiába hirdeti a politikai formáció – amelynek egész léte a cigány- és zsidógyűlöletben fogant –, hogy néppárttá vált, ha a korábbi rasszista aktivitáshoz képest egy cselekvő pozitív fordulat nem következik be.

Az EMIH vezetője szerint Európában eszkalálódott a totális erőszakra hangolódott muszlim fundamentalizmus, ami alapvetően megváltoztatja a zsidóság helyzetét. Véleménye szerint Magyarországon ezzel szemben a vallásos zsidó közösség mindennapi léte nincs veszélyben.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tavalyi budapesti látogatása paradigmaváltásként is felfogható, hiszen Izrael a magyar zsidóság identitása számára is felbecsülhetetlen forrás és támaszték"

– mondta.

Soros Györggyel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott a zsidó vezető, hogy visszásnak tartja azt, hogy ha valaki kritizálja Sorost, vagy azt, amit ő szimbolikusan megjelenít, akkor az rögtön antiszemita.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére