Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lomnici: Karácsony őszödi beszéde az ellenzéki előválasztás legitimitását kérdőjelezi meg

Horváth Tamás

2019.09.27. 09:00

Az ellenzéki előválasztás legitimitását kérdőjelezi meg Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt csütörtökön kiszivárgott hangfelvétele, amelyben MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopást is említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról beszél – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az alkotmányjogász szerint a sorok közül azt is ki lehet olvasni, hogy Karácsony Gergely szerint vigaszág Horváth Csaba MSZP-s politikus számára, hogy Zuglóban polgármesternek indulhatott, amiért cserébe a szocialista politikus részt vett az előválasztás folyamatában.

Ifj. Lomnici Zoltán hangsúlyozta, annál sokkal súlyosabb ez az ügy, hogy valaki kiszivárogtatott néhány kosza gondolatot.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a hangfelvételen többek között azt mondta, »ha visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak, tudnék sztorikat mesélni«

– emlékeztetett a szakértő, megjegyezve hogy itt bejön a Kúria azon büntetőjogi határozata, amely kimondja, hogy a polgármester hivatalos személy, így kötelessége korrupciós bűncselekmények esetén feljelentést tenni.

Ha ilyen ügyről tudott Karácsony Gergely és nem tett feljelentést, akkor a rendőrségnek kell kivizsgálnia az ügyet

– mondta ifj. Lomnici Zoltán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére