Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország az egyik legjobban átoltott ország lehet az EU-ban

888.hu

2021.02.16. 14:50

Völner Pál elmondta, a kormány mindent megtesz, hogy minél több oltás álljon rendelkezésre, így akár már júniusra elérhető lehet a 70 százalékos átoltottság.

Magyarország – a kínai és az orosz vakcina miatt – 3,5 millió emberrel többet tud beoltani május végéig annál, mintha csak a brüsszeli beszerzéssel számolhatna – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlésben a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló kormányzati törvényjavaslat keddi vitája során.

Völner Pál kifejtette:

A javaslat célja, hogy a kormány által elrendelt veszélyhelyzet kihirdetésével egyetértve az azóta meghozott összes intézkedést megerősítse, és meghosszabbítsa hatályukat.”

Hangsúlyozta, hogy járványügyi szakértők szerint indokolt a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések további fenntartása.
A lazítás ideje még nem jött el, de a kormány reméli, ez sincs már olyan messze – fogalmazott az államtitkár.

Közölte: a kormány mindent megtesz, hogy minél több oltás álljon rendelkezésre, így akár már júniusra elérhető lehet a 70 százalékos átoltottság. Ezzel Magyarország az egyik legjobban átoltott ország lehet az EU-ban, a korlátozásokat is hamarabb lehetne feloldani a többi államnál, és a gazdaság újraindítása során is az a cél, hogy a leggyorsabbak között legyünk – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére