Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarországon a baloldal jelenti a legnagyobb veszélyt a jogállamra

888.hu, Magyar nemzet

2021.10.22. 19:30

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2006. október 23-án történteket felelevenítő, a Meggyalázott demokrácia című fotókiállításon elmondta, hogy tizenöt éve a rendőrség olyan erőszakot alkalmazott a békés polgárok ellen, amilyenre évtizedek óta nem volt példa – írja a Magyar Nemzet pénteken.

 

A napokban kettős évfordulóra emlékezünk, ugyanis az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója úgy ment végbe, hogy az önmagában is okot ad az emlékezésre”

– mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Meggyalázott demokrácia című fotókiállítás megnyitóján.

A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében a 2006. október 23-án történtekről, a vérbe fojtott emlékezésről lehet megtekinteni többségében a Magyar Nemzet fotóriporterei által készített felvételeket.

Elsősorban arra emlékezünk, hogy 65 évvel ezelőtt Magyarország polgárai kellően bátrak voltak ahhoz, hogy a szovjet birodalom ellen, a szabadságért fegyvert fogjanak”

– emelte ki a kormánypárti politikus.

Azt is tudjuk, hogy egyeseknek egész életében csak az a tizenhárom nap szabadság adatott meg, ami október 23-a és november 4-e között eltelt, ezért minden évforduló főhajtás előttük”

– tette hozzá.

Magyarország történelmi szerencsétlensége, hogy a rendszerváltoztatást követően, a forradalom 50. évfordulóján posztkommunista erők voltak hatalmon és olyanokkal kellett az állami ünnepségeket végig néznünk, akik tevékenyen részt vettek a forradalom vérbe fojtásában vagy ahhoz a párthoz csatlakoztak, amelyiknek köze volt az akkori megtorlásokhoz – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Tizenöt évvel ezelőtt megtapasztalhattuk, hogy a 1989-es rendszerváltás értékei sem szentek azoknak, akik a rendszerváltás előtt is kommunisták voltak”

– emlékeztetett a miniszter, majd hozzátette: Átélhettük, hogy a rendőrség olyan erőszakot alkalmazott a békés polgárokkal szemben, amilyenre évtizedek óta nem volt példa.

Az a fellépés, hogy azonosító jel nélküli rendőrök gumilövedékkel a tömegbe lőttek, sokak életét tette tönkre, éppen ezért emlékeznünk kell arra, ami tizenöt évvel ezelőtt történt, mivel a demokráciában is veszélybe kerülhet a jogállam, és demokratikusan megválasztott kormány is megteheti azt, amit akkor történt”

– hangsúlyozta Gulyás.

Azóta tudjuk, hogy ha Magyarországon a jogállam veszélyeztetettségéről kell beszélni, akkor a Gyurcsány-féle baloldalra kell gondolni.”

A miniszter arról is beszélt, hogy gyakran felmerül a kérdés: van-e aktuálpolitikai vonatkozása és célja a mostani emlékezésnek?

Erre a kérdésre nem nekünk kell választ adni, hanem annak a magyar baloldalnak, amelyik tizenöt év után sem tudott megszabadulni azoktól, akik nem csupán tönkretették az országot, hanem saját polgáraikra lövettek”

– hívta fel a figyelmet Gulyás.

Kiemelte: Nem nekünk kell szégyenkeznünk, hogy még mindig azok képviselik a baloldalt, akik ezeket a gyalázatos eseményeket elkövették, és semmivel nem jobbak azok, akik akkor nem voltak mellettük, de azóta csatlakoztak hozzájuk és a baloldallal szövetségben vannak.

Mindezt nem szabad elfelejteni és emlékezni kell arra, ami 2006. október 23-án történt, ezért is hiánypótló a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítása”

– zárta beszédét Gulyás Gergely.

Az eseményen beszédet mondott L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is, aki közölte, hogy

2006 őszének szereplői továbbra is aktívak a magyar közéletben,

ezért az a céljuk a kiállítással, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, hogy a demokráciát közös felelősségünk megóvni.

A múzeum vezetője kifejtette: az állandó tárlatok a rendszerváltásig ölelik fel a magyar történelem sorsfordító időszakait, pillanatait és emblematikus személyiségeit, azonban rá kellett jönniük arra, hogy az elmúlt harminc évben is egy sor olyan esemény történt, amelyek méltók a történelem emlékezetére és a közösség figyelmére, még akkor is, ha ezek az események rendkívül negatívak.

Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője is felszólalt a kiállításon, és kiemelte, hogy a kiállított képek a 2006 őszén tapasztalt gyalázatnak az emlékei.

Ezek a képek most olyanok, mint a röntgenképek és a gyógyításhoz most ezek is elengedhetetlenek. Mint kései, de még mindig bizonyító erejű látleletek”

– tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére