Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Májusra is igényelhető az ágazati bértámogatás

888.hu, MTI

2021.04.30. 15:28

A kormány ismét meghosszabbítja a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások számára biztosított ágazati bértámogatás lehetőségét.

 

A támogatásra március előtt is jogosult szektorok cégei májusra is kérhetik a munkahelyek megtartását szolgáló állami segítséget – jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca pénteki közleménye szerint.

Az ágazati bértámogatás már mintegy 173 ezer munkavállaló állásának megőrzéséhez járult hozzá. A kormány eddig több mint 73 milliárd forinttal közel 30 ezer hazai céget segített a talpon maradásban. A megítélt összegek 99 százaléka meg is érkezett a vállalkozások számláira – ismertette a legfrissebb adatokat Bodó Sándor.

Az ágazati bértámogatási programban

a támogatott munkavállaló bérének felét térítik meg, a mindenkori minimálbér másfélszereséig. Az állam a járulékokat is elengedi, így a munkabér mintegy kétharmadát fedezi

– áll a közleményben.

A kormány előzőleg a március elején életbe lépett veszélyhelyzeti intézkedések miatt bezárásra kényszerült szektorokra, például a kiskereskedelemre is kiterjesztette a támogatást.

Az ágazati bértámogatást májusra alapvetően a turizmus-vendéglátásban és a szabadidős szolgáltatásokban tevékenykedők igényelhetik – emlékeztettek.

A kérelmeket május 31-éig lehet benyújtani a területileg illetékes kormányhivatalhoz.

A legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint Magyarországon több mint 4,6 millióan dolgoznak, a négyszázalékos munkanélküliségi ráta az egyik legalacsonyabb Európában. Csak márciusban 66 ezerrel nőtt a munkavállalók száma az előző hónaphoz képest, miközben folyamatosan emelkednek a keresetek. A gazdaság újraindításával további élénkülésre lehet számítani a munkaerőpiacon”

– fejtette ki Bodó Sándor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére