Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már Marokkóba is lehet utazni

888.hu

2021.06.09. 18:45

Magyarország és Marokkó megállapodott, hogy kölcsönösen elismerik egymás védettségi igazolásait.

 

A marokkói fővárosban, Rabatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nászer Burita marokkói külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján közölte:

csütörtöktől a beoltott magyar állampolgárok szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak be Marokkóba,

ahogy a beoltott marokkói állampolgárok is szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak Magyarországra. Ezek után elmondta: a két ország polgárai ugyanazokat a jogokat élvezhetik egymás országaiban az oltási igazolásaikkal, mint az adott ország polgárai.

Magyarország Európában, Marokkó pedig Afrikában a koronavírus elleni oltási kampány élén áll,

ennek oka, hogy egyik ország sem volt hajlandó sem ideológiai, sem geopolitikai vonatkozásban megközelíteni az oltások ügyét, Nyugatról és Keletről is vásárolt oltóanyagot – tette hozzá a magyar külügyminiszter.

A politikus elmondta: mindkét ország kormánya úgy tekint az oltásokra, mint az emberi élet megvédésének eszközeire.

Szijjártó Péter szerint a két ország egyúttal világossá tette: le kell vonni a tanulságokat a világjárványból, és létre kell hozni a stratégiai szuverenitás lehetőségét. Ez azt jelenti: fontos, hogy bizonyos képességek birtokában legyünk, tudjunk a védekezéshez szükséges eszközöket és akár vakcinát is gyártani.

A külügyminiszter kiemelte: a világjárvány súlyos gazdasági, egészségügyi és biztonsági kihívásokat jelent az egész világ számára, és ebben a helyzetben megnőtt az Európai Unió és Afrika közötti együttműködés jelentősége.

Észak-Afrikának kiemelt szerepe van az Európai Unió biztonságának szempontjából.

Ha az észak-afrikai térség nem stabil és nem békés, akkor nem tud Európa védvonala lenni, és akkor újabb és újabb migrációs hullámok tudnak áttörni rajta, amelyek az európai kontinens számára súlyos biztonsági és egészségügyi fenyegetést jelentenek – közölte.

Szijjártó Péter szerint az EU-nak megerősített partnerségre és együttműködésre van szüksége déli szomszédságpolitikájának keretében, azonban ez az együttműködés csak abban az esetben lehet sikeres, ha nem tanár-diák viszony, ha nem a kioktatás, hanem a kölcsönös tisztelet és egyenjogúság alapján áll.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére