Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már több mint tízezren kérték az ingyenes netet

888 / MTI

2020.11.24. 10:23

Több mint tízezer lakossági előfizető kérte az ingyenes internet-hozzáférést az arra jogosultak közül – közölték a szolgáltatók.

Tíz napja, november 14-én írta alá Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyenes internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók. Eszerint a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra vehető igénybe ingyenesen a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszony esetén.

A Digi az MTI-nek azt írta: eddig mintegy 1500-an jelezték igényüket. A támogatás november 18-a és december 4-e között kérhető, egy adatlap kitöltésével igényelhető, és a vezetékes internetre vonatkozik.

A Vodafone Magyarország sajtóosztálya közölte: közel tízezren kérték már a vezetékes internetet használó ügyfelek közül az ingyenes hozzáférést. A Vodafone a középfokú oktatásban részt vevő diákoknak és az őket oktató pedagógusoknak a decemberi számlában egyhavi internetszolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési címen írja jóvá. Az arra jogosultak a támogatást online tudják igényelni, november 18. és 27. között. Ehhez az ügyfélszámra, a szolgáltatási címre, az oktatási azonosítóra és az oktatási intézmény nevére van szükség, illetve még szükség lehet a korábbi számlára is. További információt a támogatás benyújtásáról a szolgáltató honlapján kaphatnak az érdeklődők.

Az ingyenes internetre jogosult Telekom-ügyfelek a cég honlapján, a Flip-ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internetszolgáltatásra, november 18-a és 27-e között.

Az igényléshez mindkét esetben egy számlára, valamint az oktatási azonosítóra van szükség.

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék áfatartalmú vezetékes internetszolgáltatás külön tételként jelenik meg. A kedvezmény csak vezetékes internetszolgáltatásra érvényesíthető, mobilnet-szolgáltatásra nem – közölte a cég.

A Telenor Magyarország lakossági ügyfeleinek vezetékes internetet nem szolgáltat, kizárólag mobilszolgáltatásokat nyújt, így ez az intézkedés nem érinti. Ugyanakkor az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve a Telenor minden előfizetője számára ingyenesen elérhetővé teszi az otthoni tanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését. Az ingyenes elérés a vírushelyzet miatt bevezetett veszélyhelyzeti intézkedések idejére szól, és november 27-étől 2021. február 8-áig automatikusan elérhető minden Telenor-ügyfél számára, az előfizetőknek ezzel kapcsolatban nincs teendőjük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére