Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Március 15-én felvonták az ország legnagyobb nemzeti színű zászlóját

888.hu

2022.03.16. 21:00

Akik tegnap Budapesten nyitott szemmel jártak, azok már láthatták, hogy a Citadellán nemrég felállított 36 méteres szászlórúdon megjelent a nemzeti színű lobogó.

 

A tegnapi napon felhúzott zászló felülete 6 x 12 méter, azaz 72 négyzetméter, így ez Magyarország legnagyobb felületű, felvonható nemzeti lobogója. A tegnapi naptól ez a lobogó állít emléket azoknak a hősöknek, akik életüket adták a a magyar szabadságért.

A zászlóról az MTI és a Várkapitányság is közölt képeket.

 

Budapest, 2022. március 15.Hazánk legnagyobb nemzeti lobogója a Citadellán 2022. március 15. Nemzeti ünnepünk alkalmából a mai naptól hazánk legnagyobb nemzeti lobogója ékesíti a megújuló Citadellát. A zászló 36 méteres árbócrúdját a belsõ udvar közepén állították fel. A lobogó felülete 6 x 12 méter, azaz 72 négyzetméter, így ez Magyarország legnagyobb felületû, felvonható nemzeti zászlója.MTI/Szigetváry Zsolt

 

 

 

 

 

A Citadella felújítása egyébként folyamatosan zajlik. A Várkapitányság tervei szerint a munka során helyreállítják az erőd közel 10 ezer négyzetméteres külső falait és rendbe teszik a belső udvarát. Az erődfalon belül egy új, több mint 6 ezer négyzetméteres közparkot alakítanak ki, amelyben csobogó, tó, gazdag növényvilág és panorámás kávézó is helyet kap. A nyugati ágyútornyot pedig kulturális tartalommal töltik meg: több mint 1700 négyzetméteren, a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató látványos kiállítást alakítanak ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére