Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay hulladékkal lepi el Hódmezővásárhelyt

Forisek Ádám

2019.08.01. 10:30

Tájékoztatták a polgármesteri hivatalt az összesen 12 ezer tonna külföldi szemét érkezéséről, Márki-Zay Péter azonban minderről „elfelejtett” beszámolni a vásárhelyieknek.

Már megkezdődött az Olaszországból származó hulladék beszállítása Hódmezővásárhelyre – ezt az FCC Hódmezővásárhely Kft. árulta el a Promenad hírportálnak. A cég kisebbségi tulajdonosa Hódmezővásárhely városa, így tájékoztatták a polgármesteri hivatalt is, de levelükre írásos válasz nem érkezett.

A cég megerősítette, hogy kétfajta, Olaszországból származó hulladék elhelyezésére van engedélye a hódmezővásárhelyi hulladéklerakónak, 6-6 ezer tonna mennyiségben, valamint azt is, hogy további 20 ezer tonna beszállítására nyújtott be engedélyeket egy potenciális külföldi partner, ebben az esetben „a Kormányhivatal azonban nem találta kielégítőnek az indoklást, ezért a kérelmet elutasította.” A külföldi hulladék beszállításának engedélyezését a beszállító cégnek kell először a saját hazájában, majd a magyar hatóságoknál kérelmezni. Az FCC hozzáteszi, a kérelmező ezt tudomásul vette, de új engedélykérelem benyújtására, új eljárás lefolytatásának kezdeményezésére megvan a lehetősége.

A két, már engedélyezett hulladéktípusból a 19 02 03 azonosítójú, ipari termelésből származó előkevert hulladék 6 ezer tonnájának beszállítására nem került sor, mivel a technikai feltételekben végül nem született megegyezés a beszállítóval.

A 6 ezer tonna 19 12 12 azonosítójú, különböző hulladék mechanikai kezelésével nyert, kevert (azaz a továbbiakban nem hasznosítható műanyag-, kartonpapír-, fa-, textil- és egyéb ipari gyártásból származó) hulladék beszállítása azonban már megkezdődött a hódmezővásárhelyi lerakóhelyre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére