Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay: Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában

888.hu

2022.02.27. 21:00

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a magyar miniszterelnök hazaáruló, mert hazánk a baltiakkal és a románokkal ellentétben nem telepít NATO-csapatokat a területére – írta meg a Mandiner vasárnap.

 

Újra megtartotta szokásos vasárnap esti bejelentkezését Márk-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje megint Simon Andrással ült egy asztalhoz hódmezővásárhelyi otthonában. Ezzel a felállással sikerült elérni azt az elmúlt hetekben, hogy a korábban rengeteg botrányos kijelentést tevő Márki-Zay élő videóit mederbe tereljék, kontroll alatt tartsák.

 

Az első téma most az orosz-ukrán háború volt.

Márki-Zay elmondta: hazugság, hogy katonákat küldene Ukrajnába, pedig de. Közölte, ő csak akkor lépne, ha a NATO közös fellépés keretében megsegítené Ukrajnát. Szerinte Orbán Viktornak is ez az álláspontja.

Márki-Zay arra reagálva, hogy a Magyar Honvédség jelentős alakulatokkal felvonult a keleti határra:

szerinte nem Orbán védi ezzel Magyarországot, hanem a NATO.

 

Hozzátette: „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy Ukrajnában most háború van, és emberek halnak meg”, mivel szerinte hazánk akadályozta a NATO-Ukrajna segítségnyújtási kapcsolatok fejlesztését. Úgy véli, ha ez nem történik meg, a háború sem tört volna ki. Azt is kijelentette: Orbán Viktor áruló, mert Magyarország az egyetlen, amely NATO-tag létére nem telepített NATO-csapatokat a területére, miközben Biden szerint az összes Oroszország közelében lévő ország – baltiak, lengyelek, románok – befogad NATO-alakulatokat.

Ezért szerinte Orbán hazaáruló.

 

Márki-Zay egyben reményét fejezte ki abban, hogy „Orbán a következő 35 napban hűséges NATO-szövetségesként fog viselkedni”.

Márki-Zay azzal folytatta, hogy magát „tisztességes keresztény embernek” valló ember és „igaz magyar hazafiak” nem szavazhatnak Orbánra,

nem támogathatják ezt a „sunyi és aberrált politikát”.

 

Hét közepi németországi tárgyalásairól elmondta: azokat főleg a háborús téma uralta, de a német pénzügyminiszterrel például arról is is beszélt, hogy „ne adjanak pénzt Orbán Viktornak”.

 

Márki-Zay ezután párhuzamot vont a covid-kommunikáció, Lázár János helyi kommunikációja, valamint a mostani háborús kommunikáció között, és megállapította: a Fidesz hülyének nézi az ellenzéki és a fideszes szavazókat is, de látja azt is, hogy „sajnos van olyan szavazó, aki hisz a Fidesznek, és ez nagyon szomorú”.

 

Márki-Zay ezután fejtegetésbe kezdett arról, hogy amellett, hogy „Orbáné a háborús felelősség”,

a magyar miniszterelnök leépítette a menekültügyi-kapacitásokat is – szerinte.

 

Ennek kapcsán elmondott egy történetet: nemrég hívta egy roma aktivista, és elmondta, hogy ő segít a kárpátaljai magyarokon. „Csak azért mondom, hogy roma, mert a legtöbb esetben azt gondoljuk, hogy a romák szorulnak segítségre, és itt van egy roma aktivista, aki most az ukrajnai magyarokon segít” – mondta Márki-Zay.

 

A közös listáról elmondta: csupán annyira folyt bele a listaállításba, hogy bizonyos feltételeket szabott a pártoknak, amelyek szerinte a választások megnyeréséhez szükségesek. A többit a pártokra bízta, és örül neki, hogy végül sikerült megállapodni, bár hozzátette: jobban szerette volna, ha ezt hamarabb rendezik – írta a Mandiner.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére