Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Máshova épül majd a budapesti szuperkórház?

Bokor Gábor

2017.07.01. 08:28

A Magyar Idõk azt írja, elõfordulhat az is, hogy mégsem a XI. kerületi Dobogó nevû városrészben épül fel a leendõ dél-budai szuperkórház.

A portál a Magyar Közlöny egyik kormányhatározatára hivatkozva azt írja, amennyiben július nyolcadikáig nem kötik meg a dél-budai centrum helyszínéül javasolt ingatlanok állami tulajdonba vételéhez szükséges szerződéseket, a kormány eláll a vételi szándékától, és a beruházást más helyszínen valósítja meg.

A kabinet még 2016 őszén határozott arról, hogy zöldmezős beruházásként, az M7/M1-es autópályák bevezető szakaszánál található, a középkorban vesztőhelyként használt Dobogó nevű városrészen építik meg a dél-budai szuperkórházat.

Az eredeti tervek szerint egy több mint ezer ágyas, világszínvonalú tömbkórházat építenek fel a helyszínen. 

A Magyar Közlönyben szerepelt az is, hogy a kormány döntött, melyik kórház mennyi pénzhez jut a fővárosi és Pest megyei kórházfejlesztés első ütemében a program erre az évre vonatkozó, 40 milliárd forintos költségvetési keretéből.

A lista szerint a Szent István-Szent László Kórház és az Országos Kardiológiai Intézet bázisán, a Nagyvárad téren felépülő dél-pesti szuperkórház több mint 5,2 milliárd, míg a Honvédkórházból kialakítandó észak-pesti centrumkórház csaknem négymilliárd forintot kap.

A dél-budai kórház tervezésére közel 2,3 milliárd forint jut, emellett pedig 22 fővárosi és Pest megyei kórház kap különböző támogatásokat. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére