Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mától lehet jelentkezni az ingyenes informatikai kurzusra

888, MTI

2020.05.11. 18:05

A felnőttképzésre május 22-e 12 óráig bárki jelentkezhet.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára elmondta,

bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel, interneteléréssel. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.
Az ITM államtitkára kifejtette, hogy a koronavírus váratlan helyzet elé állította a gazdaságot, ugyanakkor egyben új lehetőséget teremt mindenki számára. A turizmus, a vendéglátás megtorpanása, a távoktatásra történő átállás, az interneten rendelt házhozszállítás megerősítette és felgyorsította az elmúlt években már érzékelhető folyamatot, az informatikai és számítástechnika felértékelődését – mutatott rá.
Gazdaságstratégiai szempontból fontos az informatikai tudást és képzettséget igénylő munkahelyek megőrzése, létrehozása, mivel ezek válságállók, magas hozzáadott értékűek, hozzájárulnak a gazdaság versenyképességéhez és a magyar családok gyarapodásához
– hangsúlyozta.
Az államtitkár elmondása szerint a 8 hetes informatikai alapozó ingyenes képzést többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést.
A kurzus záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése egyben lehetőséget ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen továbbtanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén.
A 8 hetes alapozó képzésre épülő struktúraváltó oktatások várhatóan augusztusban indulnak. A május 25-én induló ingyenes képzésre az ujraterezes.nive.hu vagy a vali.ifka.hu weboldalon lehet jelentkezni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére