Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Medgyessy is ott lesz az OLAF-meghallgatáson

Sümeghi Lóránt

2017.03.14. 09:28

A volt szocialista miniszterelnököt az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a 4-es metró beruházásáról szóló jelentése nevesíti.

A volt szocialista miniszterelnököt az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a 4-es metró beruházásáról szóló jelentése nevesíti – írja a Magyar Idők.

A lap beszámolója szerint Medgyessy elismerte, ott lesz az Országgyűlés gazdasági bizottságának az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a 4-es metró beruházásáról szóló jelentését vizsgáló meghallgatásán, utána pedig válaszolni fog az ott elhangzó újságírói kérdésekre. 

A vádak szerint elsősorban a fővárosi önkormányzat, az Alstom és Medgyessy Péter érintett a metróberuházással kapcsolatos szabálytalanságokban, amelyek mintegy 167 milliárd forint értékű szerződéssel kapcsolatosak.

A vizsgálat alapján az összes, súlyos anyagi hátrányt jelentő szerződést, megállapodást 2010 előtt kötötték meg, ezek miatt pedig 59 milliárd forintnyi uniós forrást is visszakövetelhet Brüsszel.

Ismeretes, a volt szocialista kormányfő egyik cége tanácsadás címszóval mintegy 180 millió forintot kapott az Alstomtól, az összegből később 60 millió forint a felesége, Csaplár Katalin számláján landolt születésnapi ajándékként.

A lap felidézi: a volt miniszterelnököt először február 15-én akarta meghallgatni a Bánki Erik (Fidesz) elnökölte bizottság, akkor a meghívottak közül egyedül Medgyessy Péter jelezte írásban, hogy külföldön tartózkodik, de később, március folyamán a testület rendelkezésére áll. A február közepére tervezett meghallgatásra szintén kapott meghívót Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester, valamint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnökök, akik válaszra sem méltatták a hivatalos megkeresést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére